Народна странка

Јеремић: Врхунац страног малигног утицаја на Балкану је било бомбардовање осиромашеним уранијумом

Јеремић: Врхунац страног малигног утицаја на Балкану је било бомбардовање осиромашеним уранијумом

Носилац листе „Народна странка – Сигуран избор. Озбиљни људи“ Вук Јеремић изјавио је данас да је врхунац страног малигног утицаја на Балкану било 78 дана бомбардовања Србије осиромашеним уранијумом са циљем да јој се отцепи део територије.

„Нападају ме да пропагирам руски малигни утицај, а ја мислим да је у новијој историји Балкана најупечатљивији пример малигног страног утицаја бомбардовање Србије осиромашеним уранијумом 1999. године”, рекао је Јеремић Радио-телевизији Србије.  

 

Јеремић је истакао да Србија мора да буде војно и политички неутрална на одржив начин, и додао да одржива војна неутралност захтева увођење савременог војног рока као у војно неутралним европским државама Швајцарској и Аустрији, а да политичка неутралност подразумева да Србија ниједној држави на свету не уводи санкције, па ни Русији, осим санкција које је усвојио Савет безбедности УН.

Носилац листе „Народна странка – Сигуран избор. Озбиљни људи“ истакао је да је глас за ту листу сигуран избор за војну и политичку неутралност Србије у будућности.

„Глас за нашу листу је и сигуран избор за одбацивање ’француско-немачког’ плана за независност Косова и Метохије, који је тренутно најнепосреднија опасност за народ и државу, јер предвиђа дефакто признавање наше јужне покрајине као независне државе, што су јасно рекли највиши званичници САД и ЕУ, као и највиши званичници најјачих европских држава Немачке, Француске и Италије“, рекао је Јеремић.

Јеремић је навео да би Србија требало да редефинише своје односе са ЕУ, која је наставак европских интеграција и чланство Србије у унији условила ултиматумом признавања „Косова“.

„То је могуће учинити и то тако да не нарушимо економске односе са нашим партнерима у ЕУ. Начин да се то постигне је редефинисање Споразума о стабилизацији и придруживању, потписаног 2008. године. Србији се, иначе, у реалности ионако не нуди чланство, као ни другима са Западног Балкана. У чланство у ЕУ нас не би примили чак ни када бисмо признали ’Косово’, што никако не смемо да учинимо. Стога је једино реално решење чланство у Европском економском простору“, закључио је Јеремић.