Народна странка

Епидемиолог Предраг Делић је нови повереник Народне странке за Крагујевац

Епидемиолог Предраг Делић је нови повереник Народне странке за Крагујевац

Председник Народне странке Вук Јеремић изјавио је данас да фер и слободни избори нису на видику, али да “ствар још не би требало пресећи“, окренути главу и предузети радикалне кораке, него је потребно сачувати стрпљење и још једном покушати да се мирним путем дође до побољшања изборних услова, колико год то данас изгледало мало вероватно.

„Још није дошло време да се предузму радикални кораци, али није искључено да ће до тога морати да дође. Народна странка још није одлучила да ли ће изаћи на изборе, али би у случају учествовања на изборима најснажнија порука грађанима, којима је свега преко главе, била да опозиција наступи јединствено“, рекао је Јеремић на конференцији за новинаре у Крагујевцу.

„Тада има шансе да се ствар промени, а када има шансе има и наде. Када има наде и има и енергије, а када има енергије, тада је све могуће. Надам се да ће ипак бити успостављени колико-толико пристојни услови за одржавање избора”, додао је Јеремић.

Јеремић је навео да су многи из опозиције разочарани понудом европских посредника, али да он није, јер на основу свог дипломатског искуства није ни гајио нека нарочита очекивања, и додао да ће Председништво Народне странке данас у Крагујевцу одлучити о следећим корацима у дијалогу.

Јеремић је представио новог повереника Народне странке за Крагујевац, епидемиолога Предрага Делића, који је на челу крагујевачког одбора наследио Бориса Хермана.

Делић је рекао да преузима велику одговорност и да „има добре полазне основе и трасиран пут“.

„Планирамо да наставимо тим путем и да унапредимо рад Народне странке у Крагујевцу. Чекају нас велики изазови, на првом месту предстојећи избори, као и развијање страначке инфраструктуре“, рекао је Делић.