Народна странка

Јеремић: Избори пре 2022. године, свет хоће да зна с ким ће разговарати после Вучића

Јеремић: Избори пре 2022. године, свет хоће да зна с ким ће разговарати после Вучића

Председник Народне странке Вук Јеремић изјавио је данас да би наредни избори могли да буду одржани и пре 2022. године и да странке опозиције морају знатно да ојачају како би могле да промене власт и одбране изборну победу, јер „међународна заједница неће да разговара са конфедерацијом удружења грађана локалног карактера“, него са политичком организацијом која је у стању да преузме одговорност на државном нивоу.

„Први следећи избори биће одржани под битно другачијим условима, а ми морамо да се постарамо да они буду што раније и да на њима буду европски посматрачи. Европа не може више да толерише још једну рунду избора попут оних одржаних 21. јуна. То је успех бојкота, јер више не мора да се објашњава како Србија није демократија - то је сада потпуно јасно“, рекао је Јеремић у разговору са председницима општинских одбора Народне странке из Београда.

„Када будемо довољно јаки, имаћемо изборе на којима Европа неће дозволити крађу, а ми ћемо бити у стању да их контролишемо“, рекао је Јеремић.

Јеремић је истакао да је међународни фактор до сада разговарао са председником Србије Александром Вучићем и, ако ће да га пусти низ воду, хоће да зна с ким ће разговарати после Вучића.

„Зато је изградња организације која је у стању да преузме одговорност наш први и најважнији задатак“, рекао је Јеремић.

Јеремић је навео да је одборима Народне странке у Београду „потребан ресет“.

„У Београду више нећемо морати да објашњавамо потезе Бошка Обрадовића, Драгана Ђиласа или Демократске странке, којима желим све најбоље. Народна странка гради снажну организацију, има идеје, људе и потенцијал да привуче највише гласова, јер ће се грађани са неминовним порастом незадовољства због велике кризе која следи окренути онима који имају развијену и јаку организациону структуру“, навео је Јеремић.

Јеремић је као бесмислене одбацио оптужбе да је Народна странка срушила јединство опозиције, и истакао да је опозиција јака онолико колико су јаки њени конституциони елементи, а они морају бити много јачи.

„На изборе ћемо ићи заједно са другим опозиционим странкама и нећемо говорити ружно о било коме, иако нису сви били баш коректни у деловању према нама“, навео је Јеремић.