Народна странка

Јеремић: Избор председничког кандидата није ствар личног или партијског интереса

Јеремић: Избор председничког кандидата није ствар личног или партијског интереса

Председник Народне странке Вук Јеремић изјавио је данас да се приликом одређивања кандидата опозиције за председника Србије не би требало водити било каквим личним, партијским или неким другим посебним интересима и да је важно очувати јединство коалиције Народне странке, ССП и ДС.

„Први избор Народне странке је Мирослав Алексић. По мом мишљењу, и Алексић и Здравко Понош су добри кандидати“, рекао је Јеремић за Newsmax Adria.

„Без обзира што је Понош напустио све руководеће функције у Народној странци, укључујући и место првог човека београдског одбора свега неколико месеци пред београдске изборе, без обзира што је Понош члан Народне странке кога предлаже (председник ССП) Драган Ђилас, а не Народна странка, ми смо спремни да га подржимо“, додао је Јеремић.

Народна странка саопштила је јуче да је у коалицији договорено да буду обављена два стручна и независна истраживања јавног мњења која би помогла да се учини „најбољи избор“.

„Резултати истраживања би требало да нам буду представљени у уторак, 25. јануара“, наводи се у саопштењу.

Народна странка је подсетила да је у Београду 26. новембра 2021. године са ССП и ДС потписала коалициони споразум којим је предвиђено да ће коалиција консензусом изабрати и предложити кандидата за председника Србије.

„Народна странка ће наставити да поштује коалициони споразум и све друге договоре које је постигла са својим партнерима“, наводи се у саопштењу.