Народна странка

Јеремић: Бојкот је успео, али нема разлога за славље

Јеремић: Бојкот је успео, али нема разлога за славље

Председник Народне странке Вук Јеремић изјавио је данас да је бојкот успео, али да нема никаквог разлога за славље и тријумфализам, а да политичари који се радују нису разумели поруку коју им је народ послао у недељу, 21. јуна.

„Греше они који славе највећу победу у историји српског парламентаризма, али греше и они који се радују јер је огроман број људи остао код куће. Народ је потиштен, доста му је свега, и политике и политичара на начин на који се политика до сада водила у Србији“, рекао је Јеремић новинарима испред београдске општине Звездара, где је разговарао са грађанима.

Јеремић је истакао да је бојкот успео зато што више у званичним институцијама Србије „нема опозиције режиму“, и додао да је идеја бојкота била да се ствар оголи до краја, што се и догодило.

„Потребан је рестарт, нови почетак. Грађани Србије су послали јасну поруку, пре свега властима, али и целој политичкој класи, да хоће другачији систем, другачије понашање и приступ јавном добру и јавном послу. То ће бити највећи задатак Народне странке у будућности – да обезбеди тај нови почетак, као и да покаже како се на другачији начин може бавити јавним послом у Србији и како би Србија требало и може другачије да изгледа“, рекао је Јеремић.

Јеремић је додао да је Народна странка дала реч и испунила обећање да неће учествовати на „лажним изборима“ и да више неће губити време у разговорима о онима који нису имали снаге да то учине, као и о онима који су изабрали улогу власти или опозиције у систему који је 21. јуна изгубио легитимитет.

Упитан да ли верује у званичне податке Републичке изборне комисије по којима је одзив на изборе био између 48 одсто и 50 одсто, Јеремић је одговорио да не верује и да не би требало губити време на разговоре о бројевима, и додао да је само једна група људи бројала гласове и саопштавала резултате.

„Бојкот је успео, али не због објављеног одзива, велика је грешка разговарати о бројевима“, рекао је Јеремић.

Јеремић је оценио да се Србија данас налази на прагу новог таласа заразе вирусом корона и да улази у нову здравствену кризу и тежак период.

„Здравствена ситуација је битно погоршана јер су милиони људи прошли кроз изборна места 21. јуна и последице тога ће се осетити у наредним данима. Позивам све да се понашају одговорно и да покажу солидарност и емпатију, која ће нам поново бити потребна. Надам се да нећемо поновити грешке које су нас скупо коштале“, рекао је Јеремић.