Народна странка

Јеремић: Нема сарадње са тројанским коњима

Јеремић: Нема сарадње са тројанским коњима

Председник Народне странке Вук Јеремић изјавио је да ће та странка у дијалогу за изборне услове, и евентуално касније на изборима, сарађивати искључиво са онима који су одржали реч и бојкотом јунских лажних избора показали да нису тројански коњи актуелног режима.

У фронту у којем је Народна странка за тројанске коње нема места - и тачка. Зарад јединства опозиције наставили смо сарадњу чак и са онима који су летос покушали да нас униште. Али нећемо да се петљамо са онима којима је Вучић скупљао, а Александар Шапић оверавао потписе“, рекао је Јеремић на изборној скупштини Општинског одобра Народне странке Гроцка.

Јеремић је навео да се полако “кристалишу односи у опозицији“ и да је Народна странка поносна на своју тешку одлуку о бојкоту, што је режим натерало да најави превремене изборе.

„Одржали смо реч, и тиме дошли у прилику да утичемо на изборне услове кроз предстојећи дијалог уз посредовање ЕУ. Ако хоћемо да у том дијалогу будемо успешни, не можемо поред себе имати оне који су изашли на претходне изборе, чиме су показали да им је и тада било довољно добро. Ко је издао једном, издаће и други пут”, рекао је Јеремић.

Јеремић је додао да је Народна странка у Гроцкој летос доживела ударац испод појаса, али да је из тог искушења изашла много јача.

Људи који су тада отишли су симбол онога што је погрешно у политици. Са нама су се здравили и грлили до последњег дана, а месецима уназад су планирали да нам забију нож у леђа. Прелетели су у једну другу странку, и добро је што су то учинили, јер им је вредносно тамо и место“, рекао је Јеремић.

На скупу су говорили и потпредседници Народне странке Здравко Понош и Мирослав Алексић.

За председника Општинског одбора Народне странке Гроцка изабран је Игор Стојменовић.