Народна странка

Јеремић: Народна странка је најсигурнији избор – нема договора са режимом, нема мењања ставова после избора

Јеремић: Народна странка је најсигурнији избор – нема договора са режимом, нема мењања ставова после избора

Носилац листе „Народна странка – Сигуран избор. Озбиљни људи“ Вук Јеремић изјавио је да Народна странка излази на изборе самостално и са најбољим и јасним програмом „Спрско питање у 21. веку“, не крије се иза јавних личности и нема „коалициона оптерећења“.

„Јасно је шта нас разликује од прозападне опозиције. Ми смо против независности Косова и Метохије и против ’француско-немачког’ плана, они су за прихватање ултиматума. Ми смо против копања литијума, они кажу да треба копати литијум под наводно еколошким условима, који у стварности не постоје нигде у свету“, рекао је Јеремић за Глас западне Србије.

„Када је реч о странкама деснице, оне се на први поглед залажу за исте ствари као и Народна странка али постоје битне разлике“, додао је Јеремић.

Јеремић је позвао национално опредељење бираче да приликом одлуке за кога ће гласати себи одговоре на три питања.

„Прво, ко се најискреније залаже да косовски ултиматум буде одбијен? Они који су се највише залагали да се десница уједини, јер би тако њен глас за одбијање ултиматума био јачи. Друго, ко би био политички најодлучнији и дипломатски најстручнији да то спроведе и у дело без негативних последица по народ и државу? Треће, ко никада неће променити плочу после избора, имајући у виду историју понашања странака и њихових лидера“, рекао је Јеремић

„Народна странка – то је одговор на сва три питања и зато је глас за најсигурнији избор на изборима 17. децембра“ за промену система“, истакао је Јеремић.

Јеремић је навео да је због свог патриотског опредељења и става који је заступао као министар спољних послова Србије да је Косово и Метохија саставни део Србије добио дупли вето, од САД и Велике Британије, у трци за избор генералног секретара УН, када је изабран Антонио Гутереш.

„Имам контакте у врху свих великих сила, укључујући и у Пекингу, Москви и Вашингтону, и сви они знају да нисам подложан притисцима и уценама“, рекао је Јеремић.

Јеремић је истакао да је кандидат Народне странке за градоначелника Чачка Александар Радојевић „најбољи кандидат који ће убудуће водити тај град“.