Народна странка

Јеремић: Нови ДСС је Ђиласов фаворит, Заветници су фаворит власти, Народна странка је једина независна и самостална странка деснице

Јеремић: Нови ДСС је Ђиласов фаворит, Заветници су фаворит власти, Народна странка је једина независна и самостална странка деснице

Носилац листе „Народна странка – Сигуран избор. Озбиљни људи“ Вук Јеремић изјавио је данас да је међу странкама деснице фаворит власти коалиција у којој су Заветници, док је Нови ДСС „фаворит Драгана Ђиласа“, а да једино Народна странка на изборима наступа потпуно самостално и независно од постојећих центара моћи у Србији, па зато „и није баш била заступљена у медијима током ове кампање“.

„У Србији данас постоје два центра моћи, медијске и финансијске. Свима који прате државне и парадржавне медије јасно је да они подржавају странке власти, док ови други подржавају Ђиласову коалицију. Оба та центра моћи имају и своје фаворите међу странкама деснице“, рекао је Јеремић телевизији Нова С.

Јеремић је навео да је „двојац Драган Ђилас–Милош Јовановић“, председник Новог ДСС-а, у последњих месец дана више од једном наступао заједно у про-Ђиласовим медијима и да „ту није било места за трећег који би евентуално раздрмао њихову хармонију, без обзира на њихове идеолошке разлике“.

„Са друге стране, као човек са дипломатским искуством, тврдим да састанак Заветника са највишим дипломатским представницима Русије у Скопљу, на маргинама Министарског савета ОЕБС-а, није могао да се догоди без сагласности власти у Србији“, рекао је Јеремић.

„Потом се пре неколико дана у Београду догодио и састанак Заветника и странака деснице из Европе, међу којима је био и лидер ултрадесничарске мађарске странке Ласло Троцкај, који је у сличним односима са мађарским премијером Виктором Орбаном као Војислав Шешељ са Александром Вучићем у Србији, дакле, под пуном је Орбановом контролом“, рекао је Јеремић.

Јеремић је навео да сви знају да Орбан подржава Вучића, те да његов блиски сарадник Тоцкај није могао да се неколико дана пред изборе у Србији сретне са „неким ко је права опозиција Вучићу“, најбољем Орбановом пријатељу.

„Све ово прилично јасно указује да је коалиција у којој су Заветници фаворит власти на десници, а да је Милош Јовановић са својим Новим ДСС-ом десни фаворит Драгана Ђиласа“, рекао је Јеремић.  

Јеремић је позвао грађане да зато на изборима 17. децембра гласају за Народну странку, јер је то најсигурнији избор за одбавање „француско-немачког“ споразума за независност Косова и Метохије, забрану копања литијума и промену система, за шта је неопходни предуслов промена власти.