Народна странка

Јеремић: Односи у опозицији никога нормалног не интересују

Јеремић: Односи у опозицији никога нормалног не интересују

Председник Народне странке Вук Јеремић изјавио је данас да „никог живог, а свакако никог нормалног“ не занимају међусобни односи опозиционих странака, а да су грађани заинтересовани за животне теме као што су економија, запосленост и здравље.

Грађане не би требало оптерећивати односима у опозицији и другим неразумљивим стварима. Њих занимају животна питања, у то сам се уверио у разговору са народом широм Србије, а данас и у Београду“, рекао је Јеремић на кеју код хотела Југославија, где је код штандова Народне странке разговарао са грађанима Новог Београда и Земуна.

Упитан о дијалогу о изборним условима уз посредовање ЕУ, Јеремић је одговорио да се Народна странка залаже за јединствен наступ опозиције на основу заједничке платформе и да је увек је позивала на јединство опозиције, те да „не види зашто би се то мењало“.

Уверен сам ће бити довољно разума у опозицији да у дијалогу о изборним условима наступи тако да дође до испуњења бар минималних услова за фер и слободне изборе, јер у супротном на изборима не би требало учествовати. Народна странка сигурно неће учестовати на изборима ако се ништа не промени“, рекао је Јеремић.

„Очекујемо у наредним данима позиве представника Европског парламента. Ово је фаза дијалога у којој се билатерално разговара са политичким актерима у Србији. Ми ћемо им представити наше ставове и конкретне захтеве“, додао је Јеремић.

Јеремић је честитао грађанима Новог Београда 11. април, дан те општине.

Председник Одбора Народне странке за спорт, прослављени ватерполиста Данило Икодиновић, рекао је да „нема ништа“ од обећања министра спорта Вање Удовичића да ће у Врњачкој Бањи бити успостављен национални ватерполо тренинг центар и да се мора детаљно испитати све у вези са тим случајем.

Није нормално да то обећање није испуњено ни после девет година и срамотно је што није урађено ништа, а нарочито зато што су ватерполисти пре пет, шест година били европски, светски и олимпијски прваци. Базени који су били у Београдској арени однети су у Врњачку Бању, али они су морали да буду премештени у затворен простор, а не остављени напољу, због чега су сада потпуно неупотребљиви“, додао је Икодиновић.

Икодиновић је навео да није познато колики ће бити буџет Ватерполо клуба Нови Београд нити „одакле те паре долазе“.

„Говори се о доласку прескупих играча, што не би смело да се догађа, јер прети опасност да буду потрошене огромне суме новца као што су у Фудбалском савезу Србије потрошене стотине милиона евра, а нико није одговарао“, рекао је Икодиновић.

Икодиновић је подсетио да је директор Ватерполо клуба Нови Београд Александар Шоштар, који је до пре годину дана водио Ватерполо клуб Партизан и иза себе „оставио дуг од више од пет милиона евра, што је за ватерполо енормна сума“.

Икодиновић је рекао да се у школе морају вратити два до три часа физичког недељно и да се и деци чији родитељи немају да плате 5.000 динара месечно за спортске школе мора омогућити да се баве спортом.