Народна странка

Јеремић: Неће бити нових ултиматума ако одбацимо „француско-немачки“ план

Јеремић: Неће бити нових ултиматума ако одбацимо „француско-немачки“ план

Носилац листе „Народна странка – Сигуран избор. Озбиљни људи“ Вук Јеремић изјавио је да Србија у овој генерацији више неће добијати нове ултиматуме ако недвосмислено одбаци „француско-немачки“ план за независност Косова и Метохије, јер ће они који сада намећу тај ултиматум у наредним годинама бити далеко мање утицајни у свету него што су данас.

„Ово је вероватно последњи напор и последњи пут да Србији покушавају да наметну да сама себи одсече ногу и ишчупа срце и учини нешто што нико раније није урадио. Зато је наш задатак да на изборима однесемо превагу над онима који су покушали да нас одрже испод радара и идеју неопходности државног јединства у борби за очување територијалне целовитости и промену система“, рекао је Јеремић на предизборној конвенцији Народне странке у Београду.

Јеремић је истакао да је Народна странка најсигурнији избор за очување Косова и Метохије у саставу Србије, за забрану копања литијума и за промену система.

„Наступамо честито, поштено и отворено, не дамо на себе и нисмо дозволили да нам као странци отму душу, као што нећемо дозволити ни да Србија преда Косово и Метохију. Народна странка обећава да ћемо остати своји на своме и нећемо дозволити да нам се распарчава отаџбина и да нам се униште земља, реке и ваздух“, рекао је Јеремић.

Јеремић је додао да је Народна странка „једини потпуно органски производ“ који се нуди народу на овим изборима.

„Ми смо једини који нису напрскани или генетски модификовани, једини који су своји и једини који су кандидовали политику чисто и поштено, без увијања. Верујемо у себе, у наш тим, исправност наших уверења и у оно што је најбоље за Србију“, рекао је Јеремић.

Јеремић је навео да Народна странка најупорније и најискреније говори о одбацивању „француско-немачког“ споразума за независност Косова и Метохије и о забрани копања литијума.

„Од народа се крије колико су опасни ’француско-немачки’ план и копање литијума и да ће штета бити непоправљива ако се то прихвати“, рекао је Јеремић.

„Ми смо довољно компетентни и стручни да спроведемо оно за шта се залажемо, да одбацимо ултиматум за независност Косова и Метохије тако да не буде штетних последица за народ и државу“, закључио је Јеремић.