Народна странка

Јеремић: Вучићева посета Паризу добра за Француску, веома лоша за Србију

Јеремић: Вучићева посета Паризу добра за Француску, веома лоша за Србију

Председник Народне странке Вук Јеремић изјавио је данас да је јучерашња посета председника Србије Александра Вучића Француској била „добра за Француску и Вучића, али веома лоша за Србију и интересе њених грађана“.

„Стратешки циљ Француске је зауставити европске интеграције западног Балкана док ЕУ не спроведе реформу свог унутрашњег устројства, а што ће трајати годинама, у најбољем случају. Нико то не може ефикасније од Вучића, и због тога и те како има смисла за Париз подржати га да учврсти своју власт. Ако се притом могу обезбедити и стотине милиона евра профита за француске фирме на рачун грађана Србије - тим боље. Ни то нико не може боље од Вучића“, рекао је Јеремић телевизији Нова С.

Упитан зашто је Вучић усред пандемије Вучић отишао лично у Француску, Јеремић је одговорио да „када се комуницира онлајн, не може се обавити поверљив разговор“.

Јеремић, који је и бивиши министар спољних послова Србије, рекао је да је међународна дипломатија међу областима које су доживеле највећи ударац због пандемије, уз авио-саобраћај и туризам.