Народна странка

Народна странка Врачар: Одржана изборна скупштина општинског одбора, Игор Стојменовић изабран за председника

Народна странка Врачар: Одржана изборна скупштина општинског одбора, Игор Стојменовић изабран за председника

Општински одбор Народне странке Врачар одржао је изборну скупштину на којој је за председника изабран Игор Стојменовић. Скупу су присуствовали председник Народне странке Вук Јеремић, потпредседница Марина Липовац Танасковић, председник Градског одбора Народне странке Београд Урош Тешмановић и шеф одборничке групе Народне странке у Скупштини Београда Милош Павловић.

Стојменовић је рекао да је Народна странка на Врачару спремна да уложи све што је у њеној моћи како би Врачар изгледао боље него данас.

„Тражимо да Министарство културе на дневни ред Владе Србије хитно стави одлуку којом се Неимар утврђује за просторну културно-историјску целину од посебног значаја, што ће тај део града трајно заштитити од инвеститорског урбанизма“, додао је Стојменовић.

Стојменовић је истакао да се на Врачару необуздано руше вредни архитектонски објекти који одражавају дух и културно наслеђе Београда, а да тај тренд посебно погађа Неимар, насеље пројектовано пре 100 година са породичним кућама окруженим баштама, али да су карактеристична здања неповратно нестала под налетом људи који слух имају једино за профит.

Јеремић је рекао да Закон о полицији „не сме да прође“ и да би на дан када тај закон дође на дневни ред скупштинске расправе испред парламента требало да се окупе грађани како би одбранили своју слободу и „спречили режим да их по том закону некажњено шпијунира, прати и туче и да им легално наноси какво год зло пожели“.

„Ако прође Закон о полицији, можемо заборавити на нашу слободу. Нисам неко ко лако позива на улицу и радикалан вид борбе, то ретко чиним и мерим три пута пре него што пресечем, али ако ћемо за нешто да се боримо и позивамо комшије да изађу на улицу, онда је то Закон о полицији“, рекао је Јеремић.

Јеремић је навео да ће режим сигурно изгубити локалне изборе на Врачару, али није сигурно ко ће да победи.

„Једини начин да се изгубе избори на Врачару јесте да их ми изгубимо, и ту могућност не би требало потценити, јер режим добро зна да ће ако падне Врачар постојати тачка отпора у Београду из које ће град брзо бити враћен у нормално и природно стање“, рекао је Јеремић.   

Јеремић је истакао да задатак Народне странке, као апсолутно најжешће и најрезолутније опозиционе партије данас у Србији и шпица борбе против режима, јесте да се одвоји жито од кукоља и да се зна ко ће на следећим локалним изборима наступити да би оборио режим, тајкуне, криминалце и све остале који су се на Врачару запатили на власти.

„Верујем да ће режим 2023. године бити уздрман толико да ће моћи да падне на изборима 2024. године“, рекао је Јеремић.

Тешмановић је рекао да је избор врачарског одбора важан за Београдску организацију странке и да су се стекли услови да се тај одбор пуним капацитетом посвети раду на бољитку свих Врачараца.  

Павловић је рекао да је био тима који је успостављање страначке организације у Београду тежак посао и изразио наду да су „највећи изазови остали у прошлости“.

Павловић је честитао новоизабраном руководству општинског одбора Врачар и истакао да је Стојменовић показао да је достојан да води општинску организацију.