Народна странка

Ковачевић: Политика расипника на власти – продај све, па узми кредит

Ковачевић: Политика расипника на власти – продај све, па узми кредит

Члан Председништва Народне странке Владимир Ковачевић изјавио је да се политика власти СНС-а у привреди и економији свела на распродају природних богатстава, попут великог налазишта злата код Бора, на распродају јефтине радне снаге странцима и на огромно задуживање у иностранству.  

„Говорили су да нам прети банкрот када је дуг био 15 милијарди, а данас смо са 30 милијарди дуга наводно економски тигар и кажу да нам не прети банкрот. Србија је на историјском максимуму задужености, јер је власт СНС-а у последњих девет година дуплирала дуг са 15 милијарди евра на 30 милијарди“, рекао је Ковачевић за канал Славија инфо.

Ковачевић је истакао да власт новац од задуживања троши на промашене, преплаћене и закаснеле инвестиције.

„Најлакше је тако – продај све што имаш, а кад продаш, онда се задужуј. Прибегавају таквим решењима јер државу воде нестручни људи без икаквог искуства у привреди. Незналице су на челу кључних ресора који доносе приходе – министарстава трговине, пољопривреде, привреде и енергетике. Држава ради на штету домаћих привредника, а у корист страних инвеститора“, рекао је Ковачевић.

Ковачевић је навео да је потпуно промашена политика поклањања новца страним инвеститорима, јер они одлазе чим држава Србија престане да им поклања новац.

„Геокс је добио 11,25 милиона евра, а сада је отпустио 1.200 радника и отишао. Јапански Јазаки је добио 10 милиона евра, а сада је отпустио 600 радника. Ер Србија је добила још 100 милиона евра од државе Србије од чијих субвенција живи, пошто је арапски партнер рекао да ће се повући ако српска страна не среди стање у тој компанији“, рекао је Ковачевић.

Ковачевић је истакао да субвенције не би требало укинути, јер их дају и државе у окружењу Србије, али би их требало давати само док домаћа привреда не постане много више конкурентна на међународном тржишту.

„Власт увелико распродаје и природне ресурсе, као што је рудник Чукару Пеки код Бора, које је тренутно једно од највећих налазишта злата на планети Земљи“, рекао је Ковачевић.