Народна странка

Гајић: Државно здравство недоступно сиромашнима, нехуманост на највишем нивоу

Гајић: Државно здравство недоступно сиромашнима, нехуманост на највишем нивоу

Кандидат Народне странке за градоначелника Београда Владимир Гајић изјавио је да је јаз између богатих и сиромашних у Србији највидљивији у здравственој заштити, јер је сиромашнима јавно здравство недоступно, што је „нехуманост на највишем нивоу“.

„Болесна деца у Београду на дијагностику чекају у просеку по неколико месеци. На данашњи дан 76.973 пацијената у Србији је на листама чекања у државном здравству.  Недостаје 10.000 лекара, а дупло више или три пута више помоћног особља“, рекао је Гајић Радио-телевизији Војводине.

Гајић је истакао да се Народна странка залаже за законску забрану копања литијума, јер се нигде у свету литијум не копа тамо где живе људи, него у пустињама Чилеа, Америке, Кине и Аустралије, а Србија би била прво место на земаљској кугли на којем би се копао литијум тамо где живе људи, што би трајно уништило и отровало земљу, воду и ваздух и изазвало „еколошку и сваку другу катастрофу“.  

„Председник Србије Александар Вучић је недавно у Њујорку потписао протокол са замеником председника ЕУ у вези са снабдевањем ЕУ литијумом. Србија би по том протоколу требало да буде главни снабдевач ЕУ литијумом. Глас за Народну странку је најсигурнији избор да се то не догоди“, рекао је Гајић.