Народна странка

Гајић: Народна странка се залаже за „трећи пут“ и окупљање странака деснице

Гајић: Народна странка се залаже за „трећи пут“ и окупљање странака деснице

Председник Народне странке Владимир Гајић изјавио је данас да је заједнички наступ патриотских странака десног центра неопходан да би се успоставио „трећи пут“ и политичка опција која подразумева да су национална политика демократија једнако важни.

„Тиме бисмо избегли да будемо између чекића и наковња режима и прозападне опозиције који су успоставили дуопол. Зато радимо на окупљању странака деснице и десног центра и надамо се да ће широм Србије за локалне изборе бити успостављене коалиције као у београдској општини Раковица, где је постигнут договор Народне странке, Доста је било и Двери“, рекао је Гајић Радио-телевизији Србије.

Гајић је истакао да је прозападна опозиција „упала у замку СНС-а којем одговара референдумска атмосфера“, и додао да тај медијски и политички дуопол не дозвољава да се појави „трећи пут“ са другачијом понудом и од власти и од прозападне опозиције.

Председник Народне странке је навео да неки лидери прозападне опозиције „себи дају за право да издају аусвајс ко је опозиција а ко није“.

„Народна странка је, наравно, опозиција. Ми не пристајемо да будемо фактор који утиче на српску политику из међународне сфере, Народна странка то не подноси“, рекао је Гајић.

Гајић је додао да опозицији одговара да избори за Скупштину Београда буду одржани што касније али да „режим диктира услове“ и да СНС неће да повлачи потезе који су у интересу политичких противника владајуће странке.

„Мораћемо да се прилагодимо томе да ће избори бити 28. априла“, рекао је Гајић.  

Гајић је навео да би у кампањи за београдске изборе главне теме требало да буду локалног карактера, попут комуналних питања и управљања престоницом, али да ће вероватно бити наметнуте државне и националне теме, што опозиција неће моћи да избегне и мораће да се прилагоди.  

„Ја кандидујем решавање унутрашњих миграција, што је питање које лако може да се реши законом. Изменама закона требало би прописати да грађанин који се рецимо из Ниша преселио у Београд не би могао да гласа на првим локалним изборима у Београду. То би отклонило сумњу у регуларност избора у Београду“, закључио је Гајић.