Народна странка

Гајић: Вучић је обесмислио и значај Сретења

Гајић: Вучић је обесмислио и значај Сретења

Потпредседник Народне странке Владимир Гајић изјавио је данас да Србију предводи најгора власт у њеној историји, а да смо на Сретење били сведоци "јада и беде" у којој се налазимо.

Гајић је агенцији Бета казао да је власт на челу с Александром Вучићем толико поделила друштво и угрозила опстанак Србије да обичан човек није могао да осети и да се радује празнику којим се обележава један од најславнијих тренутака у историји државе.

"За оперетског шефа државе то је само била још једна прилика за изборну кампању, за поделу ордења и колајни по сасвим личном избору лауреата. Многи су прескочени, без обзира да ли су живи или мртви, само зато што их као достојне није видео председник. Тешко је не приметити да није било ордења за преминулог Ланета Гутовића или једног живог, Синишу Ковачевића. Обојица су изостала из истог разлога", оценио је потпредседник Народне странке.

По његовим речима, иако је Вучић обесмислио и значај Дана државности, на Сретење се "ипак догодило нешто што даје наду да још увек живи дух славних предака".

Казао је да је један од директних Карађорђевих потомака био с народом на Андрићевом венцу, да подржи борбу Јадрана против Рио Тинта.

"Принц Филип Карађорђевић је био на најбољем месту. Подсетио је и да је двор у коме сада столује човек против кога су се дигли Јадрани саградио његов прадеда", казао је Гајић.

Истакао је да је и обележавање Дана државности показало да су грађани Србије "располућени, унезверени, сиромашни и одбачени од актуелне власти".

"Зато би требало да у априлу сви изађемо на изборе. Да се одупремо нечему што је на пола пута између политике и мафије. На Сретење, 15. фебруара 1804. године Карађорђе је подигао српски народ из мртвих и удахнуо му душу, како је то опевао владика Његош. Тај устанак је обележио почетак борбе за слободу и стварање српске модерне државе, коју сада уништавају Српска напредна странка и Александар Вучић", рекао је он.

Гајић очекује да ће се 3. априла грађани изборити да "врате Србију са странпутице у којој се налази већ 10 година".

"Опозиција може бар једну ствар да гарантује - нисмо гори од њих. То је и иначе немогуће. Новог Карађорђа који би нам удахнуо душу немамо, али има нас бар неколико стотина који тачно знамо шта у Србији мора да се уради", закључио је потпредседник Народне странке Владимир Гајић.

(Бета)