Народна странка

Гајић: Неће бити предизбора у опозицији

Гајић: Неће бити предизбора у опозицији

Председник Правног савета Народне странке Владимир Гајић изјавио је данас да се та странка противи предизборима у опозицији и да тај став сигурно неће променити, а да питање унутрашњих избора „уопште не постоји у релевантној опозицији“.

„Предизбори се неће догодити. Са одржавањем предизбора се не слажу Странка слободе и правде, Демократска странка и Двери, а то су релевантне политичке организације које о томе могу да се изјасне“, рекао је Гајић телевизији Нова С.

Гајић је истакао да је одређивање кандидата на изборима „аутономна ствар странака“, а да грађани могу да гласају за те кандидате и странке и да им се прикључе.

„Ако су странке лоше процениле кандидате, грађани ће одговорити и дати своје мишљење о томе на изборима“, рекао је Гајић.

Гајић је, поводом предлога бившег градоначелника Шапца Небојше Зеленовића за одржавање предизбора у опозицији, рекао да „Зеленовић има амбиције да излази на сваке изборе, без обзира на услове“.  

„Зеленовић је пре претходних избора нарушио јединство опозиције, изашао је на изборе и био је почишћен на изборима у Шапцу“, рекао је Гајић.

Гајић је истакао да Народна странка неће да сарађује са странкама које су изашле на изборе у јуну 2020. године.

„Зеленовић и ПСГ су за нас завршена прича. Народна странка о изборним условима разговара само у блоку са ССП, ДС, Дверима и још неким мањим политичким организацијама које су бојкотовале претходне изборе“, рекао је Гајић.

Гајић је додао да опозиција на годину дана пред изборе не би требало да се међусобно гложи око избора кандидата.

„У ситуацији у којој имамо далеко веће и значајније проблеме и покушавамо да нађемо заједнички именитељ у преговорима о изборним условима и евентуалног изласка опозиције на изборе, који је потпуно упитан, разговара се о кандидатима, а нисмо решили основно питање – да ли ћемо изаћи на изборе“, рекао је Гајић.

Гајић је навео да би они који учествују на изборима требало да имају 17.000 контролора и озбиљну инфраструктуру како би сачували гласове.

„Народна странка има више од 110 одбора у Србији и има око 13.000 чланова и може да за 48 сати скупи 20.000 потписа. Надамо се да ће и друге опозиционе странке много да ураде на том плану. То се очекује од опозиције“, рекао је Гајић.

„Нама је потребна подршка, али нам нису потребни савети који ће нас довести у ситуацију да водимо непотребне унутрашње расправе. Нису нам потребни савети да закључимо оно што и сами знамо, а начин на који се бира идеалан кандидат је веома прецизан“, закључио је Гајић.