Народна странка

Гајић: Грађанисти и наводни левичари дижу шовинистички зид према Албанцима са Косова и Метохије

Гајић: Грађанисти и наводни левичари дижу шовинистички зид према Албанцима са Косова и Метохије

Председник Народне странке Владимир Гајић изјавио је да је у Србији подела на левицу и десницу лажна и да „грађанисти и наводни левичари дижу шовинистички зид према Албанцима“, док са „десне стране нема никаквог шовинизма“.  

„Грађанисти и наводни левичари питају ’шта ће нам Албанци, па да преузму власт у нашој земљи’ и нападају странке које се залажу за очување Косова и Метохије у Србији ’аргументом’ да тамо живи два милиона Албанаца и питају нас шта бисмо радили да Албанци изађу на изборе у Србији и узму власт“, рекао је Гајић за подкаст „Теразије“.

„Прво, на Косову и Метохији има мање од милион Албанаца, лаж је да их има два милиона, а друго, ми немамо ништа против да Албанци изађу на изборе, добију 70 посланика у парламенту, учествују у власти и имају министре. У Црној Гори је председник владе био Албанац Дритан Абазовић, који је био одличан за Србе, јер је потписао споразум са Српском православном црквом“, додао је Гајић.

Гајић је навео да је „прича о левици и десници у Србији комунистичка подвала“.

„Србију је заобишао пад Берлинског зида и један део комуниста се пресвукао у социјалисте, а други је отишао у грађанске странке. Тако су бивши комунисти и деца комунизма окупирали целу политичку сцену“, рекао је Гајић.

Гајић је додао да „десница у Србији значи да сте Србин, а ако сте мало јачи Србин, онда сте корак до фашисте“.

„У Србији дефакто не постоји идеолошка подела међу странкама на левицу и десницу. Опозиционе странке се по природи ствари залажу за владавину права, за социјалну правду и за права понижених и угрожених грађана“, рекао је Гајић.

„Сада сам ја наводно десничар, а као адвокат бесплатно браним многе људе, док је (председник ССП-а) милијардер Драган Ђилас наводно левичар. Како је то могуће? То је лишено било каквог смисла“, додао је Гајић.

Гајић је истакао да је члан Крунског кабинета од 2002. године и да је од престолонаследника Александра Карађорђевића добио Орден Југословенске круне трећег степена.

„Решење за Србију је да буде уставна парламентарна монархија, попут многих држава Европе, које су по степену развоја демократије у предности над републикама, када погледате Холандију, Шведску, Данску, Норвешку, Велику Британију… Монарх обезбеђује народно јединство и сузбија политичке сукобе“, рекао је Гајић.

Гајић је навео да би било праведно да се грађани Србије коначно изјасне о облику државног уређења.

„Монархија је у Србији укинута и традиција која је стварана 150 година је у корену сасечена комунистичком револуцијом, а да се народ о том питању никада није изјаснио. Демократска уставотворна скупштина би требало да пружи могућност грађанима да се изјасне. Мислим да би у фер кампањи монархија имала озбиљне шансе у Србији“, закључио је Гајић.