Народна странка

Гајић: Банке пљачкају народ, став Врховног касационог суда је последица корупције

Гајић: Банке пљачкају народ, став Врховног касационог суда је последица корупције

Потпредседник Народне странке Владимир Гајић изјавио је данас да је став Врховног касационог суда по којем ће грађани морати да банкама враћају новац за обраду кредита скандалозна и да је „последица корупције банкарског лобија у односу на суд“.

„Исти суд је пре четири, пет година, заузео потпуно другачији став који је био потпуно коректан. Реч је малтене о истом човеку, о истим судијама који су сада променили свој став без икаквог разлога“, рекао је Гајић телевизији Тањуг.

Гајић је истакао да у Србији „банке учествују у својеврсној пљачки становништва на сваки начин“, и додао да им је то допуштено и траје од 2000. године.

„Нажалост, у томе страдају грађани и правног оправдања нема“, рекао је Гајић.

Гајић је у емисији у којој је учествовао са послаником СНС-а Владимиром Ђукановићем рекао да је истраживање организације БИРОДИ показало да је председник Србије и СНС-а Александар Вучић на пет телевизија са националном фреквенцијом у претходних годину дана био заступљен 82 сата у позитивном контексту, док је Народној странци посвећено 48 секунди.

Гајић је на Ђукановићеву констатацију да је незадовољан извештавањем Радиотелевизије Србије рекао да то „незадовољство чудно“ и да „можда разлика није довољна“.  

Потпредседник Народне странке је навео да је спољни дуг Србије у последњих десет година, од када је СНС на власти, повећан за 12 милијарди евра, и да свако домаћинство у Србији дугује око 3.500 евра.

„Враћање тог дуга ће бити велики проблем“, рекао је Гајић.

Гајић је додао да је споран и систем финансирања великих инфраструктурних пројеката.

„Тај систем није транспарентан, а уведен је и систем ’корупције страних инвеститора’, којима ми плаћамо да дођу. Наша држава плаћа и помаже субвенцијама чак и огромним конгломератима из Америке и ЕУ да би они запослили раднике и после неколико година, када обрну круг, напусте Србију“, рекао је Гајић.

Гајић је подсетио да је Вучић 1999. године као министар информисања изјавио да ће се "осветити Славку Ћурувији" и да је Ћурувија после тога убијен, као и да је Вучић добио стан од државе док је Србија бомбардована.