Народна странка

Гајић: Вучић измислио прислушкивање, има породичне проблеме

Гајић: Вучић измислио прислушкивање, има породичне проблеме

Председник Правног савета Народне странке, адвокат Владимир Гајић, изјавио је данас да је председник Србије Александар Вучић „измислио аферу прислушкивање“ од које хоће да направи нови Брионски пленум за обрачун „унутар власти која се сродила са мафијом“ и да се „Вучић прикаже као жртва и оштећени“.

„Није реч о утицају кавачког или шкаљарског клана на власт, него је власт организатор свега. У Србији не може нико да се бави озбиљно криминалом без подршке власти, јер готово да не постоји линија раздвајања власти и мафије“, рекао је Гајић телевизии Нова С.

Гајић је додао да је Вучићу згодно да аферу „прислушкивање“ искористи да се „једним ударцем убије две муве“ – Дијану Хркаловић и председника Вишег суда у Београду Александра Степановића, који се, како је навео, отргао.  

Гајић је истакао да Вучић „никада није прислушиван, него је упао у мере којима су прислушкивани други, и то вероватно законито, на основу судске одлуке“.

„У техничком смислу је немогуће прислушкивање без техничког кључа, а тај кључ је БИА. Да Вучића прислушкује нека јединица у МУП-у, Дијана Хркаловић, Дејан Миленковић Багзи, Папић… Да они прислушкују Вучића – то је немогуће“.

Гајић је рекао да је Вучић „упао у мере лицима са којима би било добро да не комуницира“.

„Ако је прислушкиван, а ја тврдим да није, зашто БИА то није спречила? Именом и презименом би за то требало да буду одговорни директор БИА Братислав Гашић и Марко Парезановић, који је оперативни шеф БИА“, рекао је Гајић.

Гајић је навео да „суштина у томе да Вучић има породичних проблема“.  

„Вучићев Брионски пленум не може да се пореди са Титовим, јер ни Вучић ни Небојша Стефановић ни Александар Вулин не могу да се пореде са Титом и Александром Ранковићем. Овај Вучићев Брионски пленум изгледа као Хамлет у Мрдуши Доњој у поређењу са оним из 1966. године“, рекао је Гајић.  

Гајић је, поводом подизања оптужнице у предмету „Јовањица 2“, рекао да за највећу производњу марихуане у Европи надомак Београда нису оптужени организатори, него тек непосредни извршиоци.

„Садашњи првооптужени Предраг Колувија не би био ни међу првих пет да је спроведена независна и објективна истрага. Сада су оптужени баштовани, друга класа, а организатори су искључени из поступка“, рекао је Гајић.

Гајић је додао да случајеви „Крушик“, „Јовањица“ и „прислушкивање“ представљају један предмет.

„Исти су актери и исти организатори. Те афере повезују лица која се званично не појављују у тим предметима“, рекао је Гајић.

Гајић је навео да је апсурдно да је Небојша Стефановић министар одбране који даје мишљење тужиоцу против узбуњивача из „Крушика“ Александра Обрадовића, а да је Александар Вулин постао министар унутрашњих послова што је „помагао у брању“ на „Јовањици“ док је био министар за рад.