Народна странка

Гајић: Лична храброст Обрадовића није дала ефекте, подршка ЕУ је лицемерна и ништа не значи

Гајић: Лична храброст Обрадовића није дала ефекте, подршка ЕУ је лицемерна и ништа не значи

Посланик и потпредседник Народне странке, адвокат Владимир Гајић, изјавио је данас да се процес против његовог брањеника, узбуњивача из „Крушика“ Александра Обрадовића, налази у „једној врсти процесне хибернације“.

„Мислим да та тишина одговара Александру Обрадовићу. Као што видимо, његова лична храброст није дала било какве ефекте у друштву. Огромна већина је спремна да се креће кроз живот повијене главе“, рекао је Гајић листу „Данас“.

„Од те, ја бих рекао лицемерне подршке кроз питања које постављају Европска комисија или Европски парламент, наше друштво нема никакве користи. Све се задржава само на речима док диктатура у Србији и даље има подршку, док год је спремна да испоручује оно што се од ње захтева. Зато случај велике личне храбрости Александрове остаје усамљени инцидент у Србији“, додао је Гајић.  

Гајић је навео да се Обрадовић осећа добро и да се повукао из јавности, те да „ту не намерава ништа да мења“.

Европска комисија је у последњем извештају за Србију навела да „пријаве узбуњивача, као у случају ’Крушика’, још увек нису истражене у складу са законом“.

„Србија би требало да појача заштиту узбуњивача и истражи оптужбе у случајевима корупције на високом нивоу“, наводи се у извештају.

Обрадовић, који је открио коруптивне радње у ваљевској фабрици „Крушик“, још увек је под истрагом, подсећа „Данас“.