Народна странка

Добросављевић: Недопустиво је да Блер преговара у име Србије, а да се о томе ћути у српском парламенту

Добросављевић: Недопустиво је да Блер преговара у име Србије, а да се о томе ћути у српском парламенту

Председник Извршног одбора Народне странке Владимир Добросављевић изјавио је да је недопустиво да бивши британски премијер Тони Блер у име Србије преговара широм Европе о виталним српским националним питањима, а да се о томе ни реч не проговара у Скупштини Србије.

„Политика коју води актуелна власт по питању Косова и Метохије није довољно транспарентна, па се плашимо да није у интересу српског народа. Последњи предлог је усмерен на ’разграничење’, али ми не знамо шта се њиме постиже“, рекао је Добросављевић новинарима у Лесковцу, где је овог викенда настављена акција „Један потпис мења све“.

Циљ акције је спречавање споразума који би самопроглашеном Косову омогућио чланство у Уједињеним нацијама.

„Нема одустајања од Косова и Метохије, нити се самопроглашеном Косову сме дозволити присуство у међународним институцијама, јер би потом тешко било спречити две пуноправне чланице УН, Албанију и Косово, да се уједине. Тако бисмо, за пар година имали велику Албанију, која би сигурно имала даље територијалне претензије ка Србији“, навео је Добросављевић.

Добросављевић је истакао да је недопустиво и прекрајање граница којим би део Србије био „уступљен самопроглашеном Косову зарад једног дела северног Косова и Метохије“.

„То би била будаласта трансакција, у којој наше дајемо за наше“, навео је Добросављевић.

„Не желимо да се политичари иза наших леђа договоре са косовским Албанцима, а да народ Србије буде стављен пред свршен чин. Недавно је председник Србије Александар Вучић рекао да је његова политика на Косову доживела пораз, критикујући притом неке великодостојнике Српске православне цркве и опозицију. Препознали смо се и акцијом ’Један потпис мења све’ желимо да издејствујемо максимално укључивање јавности у одлучивање о даљој судбини Косова“, рекао је Добросављевић.