Народна странка

Суботица: Изабран нови Градски одбор Народне странке Суботица, председник Бане Максимовић

Суботица: Изабран нови Градски одбор Народне странке Суботица, председник Бане Максимовић

У Суботици је одржана изборна скупштина Градског одбора Народне странке, на којој је за председника одбора изабран дипломирани економиста Бане Максимовић (26), а за потпредседнике Војислав Маћош и Бојан Цветковић.

Скупу су присуствовали председник Народне странке Вук Јеремић, потпредседници Борислав Новаковић и Марина Липовац Танасковић, потпредседник Извршног одбора Предраг Драгојевић и председник Омладине Народне странке Лазар Пауновић.

Гости на скупу били су представници Демократске странке, Двери, Покрета грађанске Суботице и Покрета „Живим за Србију“.  

Максимовић је рекао да је суботички одбор Народне странке „најмлађи одбор у Србији“, јер га чине људи између 18 и 28 година старости.

„Ми смо доказ да постоје млади којима се није згадила политика и који су спремни да раде за свој град и у интересу његових грађана. У Суботици постоји много проблема, а највећи је одлазак више од 1.000 младих годишње. Проблем су незавршени капитални пројекти, попут позоришта, које се гради деценијама. Језеро Палић је претворено у септичку јаму. Сваки четврти Суботичанин између 18 и 28 година има проблем са болестима зависности, док градска власт ништа не предузима да тај проблем реши“, рекао је Максимовић.

Јеремић је честитао новоизабраном руководству суботичког одбора, и истакао да се Србија најбрже и најефикасније може опоравити и реформисати ако младима буде пружена прилика да обављају одговорне послове.

„Хитно се мора преокренути изузетно погубан тренд одлазака младих из Србије. Србија ће постати држава неодржива на дуге стазе већ за коју годину ако се не реше два кључна питања, демографско и финансијско, односно сумануто задуживање државе по зеленашким каматама“, рекао је Јеремић у Суботици.

Јеремић је навео да је „потпуно погрешно“ уверење неких младих да се не би требало бавити политиком јер су „сви исти и јер ништа не може да се учини“, пошто политика у значајној мери обликује животе свих грађана.

„Зато у Народној странци указујемо поверење младима као што је генерални секретар Стефан Јовановић, као што је нови председник суботичког одбора Бане Максимовић и као што су многи други млади којима смо пружили прилику. Избор Максимовића у Суботици и целог одбора у том граду који чине млади није експеримент, већ постаје правило у Народној странци“, рекао је Јеремић.

Јеремић је подсетио да је и њему указано поверење и да је био најмлађи министар иностраних послова на свету и најмлађи председник Генералне скупштине УН у историји.

„Најбољи начин да се одужим за то што је мени указана прилика да обављам одговорне функције када сам био млад је да и ја неком младом човеку исто тако пружим прилику“, додао је Јеремић.

Новаковић је рекао да је Суботица град „проћерданих шанси и пропуштених прилика“ и да градска власт због тога мора бити промењена.

„Грци су Акропољ, који има 6.000 места, пре 22 века градили 10 година, а суботичко позориште се 22 века гради 14 година и то без извесности да ће градња бити приведена крају“, рекао је Новаковић.

Новаковић је истакао да се мора прекинути пљачкашка владавина СНС-а.

„Изаћи ћемо на црту бандитима и криминалцима и победићемо их тако да се више никада не појаве на политичкој сцени Србије. Сада нам је потребно окупљање, јер ово није идеолошко време, пошто се ми не боримо за власт него за слободу. Потребан нам је што шири фронт свих незадовољних овом влашћу, јер можемо да победимо само на основу окупљања“, рекао је Новаковић.

Марина Липовац Танасковић честитала је руководству суботичког одбора на избору, и навела да је „функција и привилегија и одговорност“.