Народна странка

Јовановић: Све ћемо видети од ове власти осим решења за проблеме грађана

Јовановић: Све ћемо видети од ове власти осим решења за проблеме грађана

Посланик и портпарол Народне странке Стефан Јовановић изјавио је данас да власт нема решење за огромне економске проблеме грађана, који једва састављају крај с крајем, и да се зато бави „замајавањем народа“ у вези са формирањем Владе и најавама одржавања ванредних избора.

„Све ћемо видети, само нећемо видети решења за проблеме грађана. Власт се бави политичком архитектуром чији је циљ скретање пажње са тешког економског стања у држави“, рекао је Јовановић телевизији Нова С.

„Ако израчунају да су им нови избори добро решење, онда ће бити нових избора, а ако не, онда ће формирати владу и остаће овај сазив парламента“, додао је Јовановић.

На питање да ли је садашња ситуација слична оној из 1998. године, када се 154 дана чекало на другу владу Мирка Марјановића, Јовановић је одговорио се „у Србији стално могу повлачити историјске паралеле, јер нам се историја стално понавља“.

Јовановић је додао га не би зачудило да председник Србије почне да позива неке организације у владу националног спаса.

„Видим неке политичке организације које су наводно у опозицији а које би могле да буду део тога, док се неке и отворено нуде да буду у таквој влади. Ако би и била формирана влада националног спаса, то би био само један од начина да се ти партнери убаце у власт“, рекао је Јовановић.