Народна странка

Јовановић: Пилићарски менталитет режима – имају сву власт, a седнице заказују данас за сутра

Јовановић: Пилићарски менталитет режима – имају сву власт, a седнице заказују данас за сутра

Посланик и портпарол Народне странке Стефан Јовановић изјавио је данас да су владајућа СНС већина и председник Скупштине Србије Владимир Орлић показали свој „пилићарски менталитет", јер све седнице парламента заказују данас за сутра, односно по хитном поступку и само 24 сата унапред, како опозиција не би имала времена да се припреми.

„Власт има пилићарско схватање најважнијих институција као што је Скупштина Србије. Поред све власти коју држе, они седнице заказују данас за сутра, а могли су да примерено и господски закажу тако да остане довољно времена за припрему.
Унижавају достојанство парламента због начина на који управљају“, рекао је Јовановић за Јуроњуз Србија (Еуронењс).

„Јуче у 10 сати заказана је за данас у 10 седница о веома важној теми као што је ребаланс буџета, а на дневном реду је још десетак тачака“, додао је Јовановић.

Јовановић је истакао да ће посланици Народне странке грађанима показати да је реч о инфлаторном буџету којим је планирано енормно задуживање по зеленашким каматама.

„Буџет ће убрзати инфлацију, а они су то покушали да заташкају заказивањем седнице по хитном поступку како не бисмо имали довољно времена да се припремимо“, рекао је Јовановић.