Народна странка

Јовановић у Пожаревцу: Режим штити тајкуне који су се обогатили на поскупљењу хране

Јовановић у Пожаревцу: Режим штити тајкуне који су се обогатили на поскупљењу хране

Генерални секретар Народне странке Стефан Јовановић изјавио је данас у Пожаревцу да председник Србије Александар Вучић „ширењем панике штити своје тајкуне који су се додатно нагло обогатили на поскупљењу хране“.

„Вучић покушава да сакрије да је Србија држава у којој је храна највише поскупела, према званичним подацима ЕУ агенције Евростат. Ту не помажу Вучићева кукњава, лоша глума и плашење грађана, и после промене власти ће морати да одговарају за пљачку грађана“, рекао је Јовановић на конвенцији коалиције Уједињена Србија.

Јовановић је позвао грађане да „не верују пропаганди режимских медија који сеју страх“, него да на изборима 3. априла гласају за листу „Уједињени за победу Србије“ која гарантује да ће спровести „промене из корена“.  

„Данас смо, 9. марта, на годишњицу великих демонстрација из 1991. године, у Пожаревцу, и сећамо се да је било потребно девет и по година до 5. октобра 2000. године да падне власт пожаревачког брачног пара. Ове године завршићемо 3. априла оно што је започето 9. марта и 5. октобра, и испратићемо Александра Вучића са власти“, рекао је Јовановић.

Јовановић је подсетио да је Пожаревац „град у којем је настао ’Бамби’ и град из којег је дошла ’плазма’".

"Човек који је направио рецепт за ’плазму’ је дошао у Пожаревац, направио фабрику и показао колико талентованих и креативних људи има овај град, а данас више ни седиште те компаније није у Пожаревцу, него је измештено у Београд, град који усисава мања места. То морамо да променимо“, закључио је Јовановић.