Народна странка

Јовановић: Изградити Национални затвор уместо Националног стадиона

Јовановић: Изградити Национални затвор уместо Националног стадиона

Посланик и портпарол Народне странке Стефан Јовановић предложио је амандман на републички буџет за 2023. годину по којем би уместо Националног фудбалског стадиона са пратећим садржајем требало да буде изграђен Национални затвор са пратећим садржајем.

„Садашњим предлогом буџета предвиђено је да се изградња Националног стадиона већински финансира из кредита и зајмова, а амандманом је предвиђено да се изградња Националног затвора са пратећим садржајем финансира од имовине одузете по Закону о пореклу имовине“, навео је Јовановић у образложењу амандмана.

„По степену криминала и корупције, поготово високе политичке корупције, Србија се налази у светском врху. Деценијама се ствара богата и повлашћена елита која свој капитал ствара злоупотребама државних фондова, извлачењем народних пара из буџета, корупцијом…“, додао је Јовановић.

Јовановић је истакао да системска борба против криминала и високе политичке куропције мора подразумевати увођење специјалног тужиоца за високу корупцију и доношење закона о пореклу имовине са одузимањем нелегално стечене имовине.  

Јовановићев амандман је одбачен.