Народна странка

Јовановић: Срби на Косову и Метохији изгубе нешто кад год српска делегација оде у Брисел

Јовановић: Срби на Косову и Метохији изгубе нешто кад год српска делегација оде у Брисел

Посланик и портпарол Народне странке Стефан Јовановић изјавио је данас да су Срби на Косову и Метохији изгубили нешто кад год је српска делегација одлазила на преговоре у Брисел и да је то један од разлога због којих је Народна странка захтевала посебну седницу парламента којој би присуствовао и председник Србије Александар Вучић.

„Предато је много тога, а Срби на Косову и Метохији нису добили ништа. Бриселским споразумом укинуте су институције државе Србије на северу Косова и Метохије, укинути су судство, тужилаштво и полиција, док је самопроглашено Косово добило међународни телефонски позивни број и електроенергетски систем је ’пребачен’ у систем Албаније“, рекао је Јовановић за Newsmax Adria.

Јовановић је навео да би на посебној седници Скупштине Србије требало да се расправља о позицији Србије и стању на Косову и Метохији.

„Парламент је право место да се о томе разговара и са председником и са Владом Србије, као и са људима који су задужени да сачувају српски народ на Косову и Метохији“, рекао је Јовановић.