Народна странка

Јовановић: Платформа Народне странке одражаваће национално јединство о Косову и Метохији

Јовановић: Платформа Народне странке одражаваће национално јединство о Косову и Метохији

Посланик и портпарол Народне странке Стефан Јовановић изјавио је данас да преговори о Косову и Метохији морају бити уведени у институционални оквир и да ће зато посланичка група те странке на предстојећој седници скупштине предложити преговарачку платформу за наступ државних органа у преговорима.

„Позваћемо председника Србије Александра Вучића да прихвати нашу платформу или да, ако одбије, представи своју. Наша платформа ће одржавати национално јединство по питању Косова и Метохије“, рекао је Јовановић листу „Данас“.

Народна странка затражила је посебну седницу Скупштине Србије о Косову и Метохији којој би присуствовао и Вучић, а председник парламента Владимир Орлић рекао је да би та седница могла да буде одржана 13. септембра.

Јовановић је у уторак, 30. августа, био са посланицима Народне странке на Косову и Метохији, где су разговарали са грађанима.

„Опстанак Срба на Косову и Метохији је угрожен. Притисак и агресија албанског руководства над Србима на Косову и Метохији је свакодневица. Срби су константно угрожени – живе у страху, неизвесности, без економске сигурности и ни на какав начин нису заштићени“, рекао је Јовановић.