Народна странка

Јовановић: Прелепљивање српског грба и заставе на Косову и Метохији је апсолутни национални пораз

Јовановић: Прелепљивање српског грба и заставе на Косову и Метохији је апсолутни национални пораз

Генерални секретар Народне странке Стефан Јовановић изјавио је данас да је власт председника Србије Александра Вучића прва у историји која је дозволила да српски грб и застава на Косову и Метохији буду прелепљени на регистарским таблицама и да све „националне поразе за које је одговорна покушава да прикаже као победе и лавовску борбу“.

„СНС и власт у Београду су коалициони партнери премијера самопроглашеног Косова Аљбина Куртија, представник Српске листе Горан Ракић је министар у Куртијевој влади. Зашто Ракић није напустио ту владу због прелепљивања српског грба и српске заставе“, рекао је Јовановић у емисији „Реч на реч“ Радио-телевизије Србије.

„Да ли власт сада плаче пред јавношћу Србије зато што не зна да преговара? Немојте више овако да нас ’браните’. Где год сте прогласили победу, Србија је изгубила“, додао је Јовановић.

Јовановић је рекао да је Вучићев режим потписивањем бриселских споразума пристао на протеривање српских судија и тужилаца са севера Косова и Метохије, који се сада заклињу над приштинским уставом, дао међународни телефонски број самопроглашеном Косову и предао му електроенергетски систем, који је сада у систему Албаније, а не Србије.  

Генерални секретар Народне странке је истакао да Србија бриселским споразумима и „седењем на хоклици у Вашингтону није ништа добила, а дала је готово све“, а да преговоре са Приштином воде „дилетанти попут Марка Ђурића и Петра Петковића“.  

Јовановић је навео да власт „крије да је Србија гласала за чланство Албаније у Савету безбедности УН“, где ће моћи да лобира за чланство Приштине у УН.

„Вучић и његов режим, уместо да бране српске националне интересе, и питање Косова и Метохије користе за обрачун са опозицијом, чиме додатно штети српским националним интересима. Народна странка се залаже за национално јединство по том питању, али су капацитети Србије у заштити националних интереса“, рекао је Јовановић.