Народна странка

Јовановић: Нашу листу предводе најбољи кандидати, не кријемо се иза лекара као СНС

Јовановић: Нашу листу предводе најбољи кандидати, не кријемо се иза лекара као СНС

Генерални секретар Народне странке Стефан Јовановић изјавио је данас да опозициона коалиција Уједињена Србија може да победи на изборима 3. априла, јер грађанима нуди конкретан програм и има најбоље кандидате које на изборним листама не крије иза лекара и познатих личности, као што то чини СНС.

„Наша листа је озбиљна и предводиће је Мариника Тепић, Зоран Лутовац и Мирослав Алексић, док су на листи СНС-а на челу лекари иза којих се крију Александар Мартиновић и Лука Кебара. Сигуран сам да ћемо победити, ми политику доживљавамо озбиљно и хоћемо да променимо Србију“, рекао је Јовановић телевизији Нова С.

Јовановић је додао и да је „велики број грађана који је против власти али не излази на изборе преломио да гласа за опозицију пошто се ујединила“.  

„Народна странка је одговорна национална странка и грађанима ћемо понудити фер економију уместо економске понуде СНС-а која се своди на богаћење већ богатих и додатно сиромашење сиромашних. Програм подразумева и зелену агенду, боље образовање и успостављање правде у држави, јер је систем дубоко неправедан“, рекао је Јовановић.

Јовановић је истакао да је за успостављање правде по промени власти неопходно донети закон о пореклу имовине и одузимању нелегално стешене имовине, закон о специјалном тужиоцу за високу корупцију и закон о лустрацији.

Генерални секретар Народне странке је у емисији у којој је учествовао са председницом Заветника Милицом Ђурђевић Стаменковски рекао да је „линија разграничења између праве и лажне опозиције“ спремност да се после избора ступи у коалицију са СНС и странкама које су данас на власти.

„Ми после избора сигурно нећемо ступати у коалицију са СНС и странкама садашњег режима ни у Београду нити на републичком нивоу. Подсећам да је Александар Шапић на претходне београдске изборе изашао као опозиција, а данас је кандидат СНС-а за градоначелника Београда“, рекао је Јовановић.

Јовановић је навео да је коалиција Уједињена Србија прикупила потписе подршке грађана и да ће их највероватније вечерас предати Републичкој изборној комисији.

Упитан о Споразуму за одговорну Србију, који је предложила група интелектуалаца, а потписали председници неких опозиционих странака, Јовановић је одговорио да је данас „једини важан апел грађана за промену недемократског режима“.

„Потребно је да пређемо с речи на дела и да урадимо конкретне ствари када нам нешто смета, а не да само седнемо и пишемо апеле и петиције. Позивам све који су предложили споразум да и сами учествују као контролори на изборима пошто су позвали на заједничку контролу избора“, рекао је Јовановић.

На питање зашто Народна странке није потписала споразум, Јовановић је одговорио да је Народна странка партија десног центра за коју су „грађани Србије најважнији, а да је тај споразум предложио београдски кружок и потписале га странке грађанске провенијенције“.

„У споразуму има идеолошких ствари које за мене лично нису прихватљиве, а има и доста општих места са којима можемо да се сложимо“, закључио је Јовановић.