Народна странка

Ковачевић: Решење за пијаћу воду у Војводини је градња водовода уместо Националног стадиона

Ковачевић: Решење за пијаћу воду у Војводини је градња водовода уместо Националног стадиона

Носилац листе „Народна странка – Сигуран избор. Озбиљни људи“ за покрајинске изборе у Војводини Синиша Ковачевић да се проблем снабдевања пијаћом водом може решити тако што ће се новац за градњу Националног стадиона усмерити за изградњу водовода.

„Укините имбецилну идеју да градите стадион у милијарду евра и ето новца за решавање водоснабдевања. Тамо где хоће да праве литијумски рудник и да дневно бацају 1.100 тона сумпорне киселине, тамо у Јадру и Рађевини је највећи базен питке воде у Европи. То је начин да Војводина пије питку воду“, рекао је Ковачевић телевизији Н1.     

„Непотребни стадион се гради у Војводини, у неком сурчинском кукурузишту, нити је потребан Војвођанима нити Београду. Други непресушни извор новца је спречавање корупције и када градите тај драгоцени пут Рума-Шабац, немојте га градити тако као да га градите на Хималајима и да се ту уграде Пера, Мика, Жика и Лаза, него нека се гради тендером по оној цени колико кошта и то је један огроман капитал који може да се искористи“, додао је Ковачевић.

Ковачевић је рекао да је Војводина доведена до економског колапса, а има све предуслове да буде један од најбогатијих крајева Европе.

„Производња хране је главна тачка економског програма Народне странке за Војводину. Када се Војводина окрене производњи хране, биће решени сви њени проблеми“, навео је Ковачевић.

Ковачевић је истакао да пољопривредници морају добити „комплетан стимулативни корпус субвенција – кредите које могу да враћају у пољопривредним производима за занављање механизације, субвенције и робну берзу“.

„Неопходно је и да војвођанска села добију домове културе, амбуланте и зубаре како би људи у њима живели квалитетно“, рекао је Ковачевић.

Ковачевић је навео да је Војводина „рајски предео“ и подсетио на речи песника Мирослава Мике Антића да „ако се у Војводини дугме баци, нешто ће да никне“, а да у Војводини сада има сиротињских кухиња.

„Војводина пружа гомила компаративних предности да се у њој живи буквално као у рају и да се производи храна, да се користе ресурси – шест равничарских река, 30 језера и да се наводњава комплетна Војводина, као и Холандија, и да буде три жетве годишње и да производимо здраву храна, а да та храна буде прерађена, да то не буде клип кукуруза, него то да буде кобасица, не килограм жита, него кифла“, закључио је Ковачевић.