Народна странка

Ковачевић: Целовитост отаџбине је Свето писмо

Ковачевић: Целовитост отаџбине је Свето писмо

Други на листи „Народна странка – Сигуран избор. Озбиљни људи“ Синиша Ковачевић изјавио је да отаџбинска целовитост нипошто не сме да се окрене „француско-немачком“ или било чијем плану.

„Целовитост једне државе је Свето писмо, она је Уставом загарантована и мора се на томе инсистирати по сваку цену, а та цена је од стране ове власти наметнута као нека велика, усудио бих се чак и да кажем помало и крвава цена, али то просто није тачно, то просто није истина“, рекао је Синиша Ковачевић телевизији КТВ из Зрењанина.

„Наравно да нова влада не би смела да уводи санкције било коме. Шта се дешавало када су нама биле уведене санкције? Слободан Милошевић је и даље пио ’Чивас’ и пушио ’Кохибу’. Нико из врха те власти близак Милошевићу није се нимало жацнуо због санкција, а народ се тукао око векни хлеба на Тргу Републике у Београду, а ови су увозили нафту и цигарете и сваког дана били све богатији. Тако ће бити и са санкцијама у свакој земљи, а притом се санкције искористе да се лоша власт ослободи одијума и пребаци на оне који су санкције увели“, рекао је Ковачевић.

Ковачевић је истакао да се мора „одустати од погубног прљавог рударења у Србији, не само литијумског“.

„Мора се одустати од сваког прљавог рударења које је непорециво неисправиво у наредних 1.000 година, имате ту и никла и неких других метала и минерала чије вађење подразумева загађење једног простора заувек“, рекао је Ковачевић.

„Ови из Рио Тинта обрушили су се као вране на умирућег јелена са свим могућим лобистима. Рађевина је рај на земљи, подручје у којем све успева, воћарство, ратарство, сточарство… И сада то треба да се претвори у Месечев пејзаж“, додао је Ковачевић.

Ковачевић је навео да се „не може више са лапидарном лакоћом ићи у нова задуживања, ићи у караказан дугова, јер ће вас појести зеленаши“.

„Услов свих услова је да се врати вера у државу, вера у људе, у истину и правду. Ви сада живите један простор који је дефинисан одсуством истине. Лаж је зацарила“, закључио је Ковачевић.