Народна странка

Панчево: Савез за Србију и поред опструкција представио свој програм

Панчево: Савез за Србију и поред опструкција представио свој програм


Савез за Србију је, упркос забрани коришћења општинске сале, представио свој програм Панчевцима у препуном кафеу „Купе“, одакле су говорници поручили да док има оваквих слободних места и док има храбрих људи који су овде дошли има и наде за промене.

Потпредседник Народне странке Синиша Ковачевић, истакао је да “није потребно само сменити власт, него ослободити се”. На питање зашто је Савез потребан, Ковачевић је одговорио да се, када кућа гори, не пита да ли ће се пожар гасити плавим или црвеним шерпицама.

Председник Двери Бошко Обрадовић се осврнуо на распродају државе и поменуо продају РТБ Бор и ПКБ-а, и додао да “у оваквим ситуацијама немамо луксуз да се бавимо темама које нас разликују“. По његовој оцени политика у Србији је претворена у ријалити што показује и седница ГО СНС.

Председник Левице Србије Борко Стефановић истакао је да слобода тражи и правду. „Ми се налазимо у купеу воза који се креће у правцу победе и правде. Сви који су крали требало би да стрепе. Не да стрепе од Савеза за Србију, него од правде. Ми не желимо да мењамо једног човека, већ цео систем“, рекао је Стефановић.

Председник Демократске странке Зоран Лутовац говорио је по чему се Савез за Србију разликује у односу на напредњачку власт. „Ми смо на ивици провалије, а аутократа хоће храбро да нас поведе напред. Ми смо се ујединили са циљем да не дозволимо да нас тамо одведе. Нас на окупу држи општи интерес, а њих само лични интерес. То је суштинска разлика између нас и њих“, рекао је Лутовац.

Председник Покрета за преокрет Јанко Веселиновић критиковао је Радиотелевизију Србије, јер у њеном информативном програму готово и нема опозиције. „Вучић је угасио светло како би у мраку могао да ради шта науми. РТС је под пуном контролом његових људи који ће једног дана због тога морати да одговарају не само морално него и кривично“, рекао је Веселиновић.

Савез за Србију је, и поред свих притисака, успешно одржао трибину у Панчеву и тако ставио до знања актуелном режиму да нас застрашивањем неће зауставити.