Народна странка

Ковачевић: Медији су кључ свега, зато РТС чувају панцири, пендреци и сузавац

Ковачевић: Медији су кључ свега, зато РТС чувају панцири, пендреци и сузавац

Потпредседник Народне странке Синиша Ковачевић изјавио је данас на протесту испред зграде Радио-телевизије Србије (РТС) да су медији „кључ свега" и да зато РТС "чувају панцири, пендреци и сузавац".

"Ако се сазна за афере, за ниво лоповлука и корупције, председник Србије Александар Вучић ће пасти на 10 одсто", рекао је Ковачевић на протесту испред РТС-а, одржаном после скупа у Дому синдиката на којем је опозиција почела кампању бојкота.

Ковачевић је истакао да је РТС је "сигурна кућа за прљаве тајне, анестезија за седам милиона људи и творац култа".

"Овде Вучића дочекују кад он то жели, овде га третирају као султана", рекао је Ковачевић. Међутим, како је додао, "узалуд царске одоре кад је испод зечје срце - јер зец је зец".

Ковачевић је поручио генералном директору РТС Драгану Бујошевићу да је довођење грађана у заблуду кривично дело које не застарева, и додао да то пренесе власнику телевизије Пинк Жељку Митровићу и главном уреднику телевизије Хепи Миломиру Марићу, називајући њих тројицу чуварима страха.

"Желимо слободу и демократију, ништа више, али ни мање. Док их не освојимо ходаћемо у истом кораку", рекао је Ковачевић.

Ковачевић је навео да је бојкот избора једини начин да се сачува достојанство, и додао да политичку сцену у Србији после "фалш избора“ нико неће моћи да препозна.

Потпредседник Народне странке је најавио да ће протест бити одржан и следеће суботе.