Народна странка

Ковачевић: Реченицама зла и мржње Бакареца не давати на значају

Ковачевић: Реченицама зла и мржње Бакареца не давати на значају

Преузето са портала листа "Данас".

 

“Цео живот се борим за то да човек има право на слободну реч и мисао макар она била погрешна, примитивна, политички деструктивна и удворичка, као Бакарчева”, каже за „Данас“ Синиша Ковачевић, посланик Народне странке и председник скупштинског Одбора за културу, реагујући на серију објава потпредседника тог одбора Небојше Бакареца на друштвеним мрежама у којима таргетира независне медије, али и на захтев Демократске странке да покрене процедуру смењивања свог потпредседника.

Ковачевић каже да је Бакарчева „интелектуална бравура“ изговорена само са једним циљем.

“Да се допадне Газди. Оном истом кога је, не тако давно, нападао на једнако примитиван начин, називајући га лудаком са месијанским комплексом, ако се добро сећам. Ово сад је употреба политичких детерџената за прање и Газде и негацију својих, не тако давних политичких ставова”, истиче саговорник „Данаса“.

На питање да ли ће покренути поступак за разрешење Бакареца са места потпредседника Одбора за културу, што од њега тражи Демократска странка, Ковачевић одговара да Одбор за културу и информисање није Централни комитет, ни Синод у коме сви чланови субординантно одговарају врховном поглавару.

“Сваки покушај смене аутора ове пасквиле завршио би се тамо одакле је и кренуо. На скупштинској већини оне политичке опције којој припада и сам аутор, а која се, гле чуда, преноси и на саставе свих одбора”, прецизира Ковачевић.

Додаје да је то „ремек дело“ требало једноставно прећутати.

“Не давати овим реченицама зла и мржње на значају. Тако би највише штете нанели обојици којима ова бука у овом тренутку највише одговара. Дакле и Газди и аутору", каже Ковачевић.

Посланик СНС-а Небојша Бакарец, који је и потпредседник скупштинског Одбора за културу и информисање, објавио је фото-монтажу на којој је спојио сувласника Јунајтед групе Драгана Шолака, председника приштинске владе Аљбина Куртија и премијера Хрватске Андреја Пленковића, а новинаре је оптужио да прижељкују потоке крви у Београду на Европрајду.