Народна странка

Гајић: Укинућу „Око соколово“ ако будем градоначелник

Гајић: Укинућу „Око соколово“ ако будем градоначелник

Кандидат Народне странке за градоначелника Београда и носилац листе „Сигуран избор. Озбиљни људи“ у Београду Владимир Гајић изјавио је данас да ће, уколико добије поверење грађана на београдским изборима, укинути систем "Око соколово".

Гајић је агенцији Бета рекао да постоји више разлога због којих би требало укинути "Око соколово" које снима и региструје непрописно паркирана путничка возила.

"Прво, луксузни џипови који поседују опрему за снимање и регистровање непрописно паркираних путничких возила грађана Београда купљени су у нетранспарентном и коруптивном поступку од једног познатог тајкуна који је близак властима. Друго, та врста снимања покретне имовине грађана резултат је градске одлуке, што је незаконито, с обзиром да се ради о видео надзору грађана изван компетенција локалне самоуправе", објаснио је Гајић.

Додао је да иако су ови џипови с обележјима Комуналне милиције, "сведоци смо да њима више не управљају униформисани комунални полицајци већ неки цивили који се у тим возилима налазе незаконито".

Према његовим речима, грађани за последицу од снимака "Ока соколовог" имају драконске новчане казне у висини од 25.000 динара.

"У случају да се у року од осам дана од када им поштар остави обавештење не изјасне ко је управљао возилом критичном приликом, казна је пет пута већа од мандатне казне за саобраћајни прекршај због непрописног паркирања", рекао је Гајић.

Он истиче да је Град дужан да пружи адекватну услугу паркирања Београђанима.

"Иако Град Београд ту услугу није у стању да пружи на адекватан начин због недостатка паркинг места, не може да прикупља новац за буџет кажњавајући грађане два пута за исту ствар, од којих је казна за необавештавање комуналне милиције драконска и нехумана", рекао је Гајић.

Бета