Народна странка

Савез за Србију: Ана Брнабић и у УН јефтин портпарол СНС-а

Савез за Србију: Ана Брнабић и у УН јефтин портпарол СНС-а


Савез за Србију оцењује да председница Владе Србије Ана Брнабић поново доказује да није достојна функције коју обавља и да је своју улогу свела на банално подилажење лику и делу Александра Вучића.

Уместо да боравак у Њујорку на Генералној скупштини Уједињених нација искористи да обави што већи број састанка са најважнијим светским званичницима у интересу Србије и њених грађана, она своју енергију троши на блаћење и клеветање опозиције, изигравајући јефтиног портпарола СНС-а.

Једини лидер опозиције који присуствује 73. заседању ГС УН је Вук Јеремић као бивши председник Генералне скупштине УН, а не као представник српске опозиције.

Управо због обављања те функције, Јеремић има доживотну позивницу за главна заседања Генералне скупштине УН и борави тамо као некадашњи високи међународни званичник, а не као представник српске опозиције. Вук Јеремић је ту функцију, према свим оценама, обављао часно и са успехом.

Зато Јеремић, који је узгред био и другопласирани у трци за Генералног секретара УН и то упркос опструкцији од сопствене владе, не мора никога да тајно јури по ходницима, као што малициозно и недостојно инсинуира премијерка. Управо је њен боравак у седишту УН-а био потпуни фијаско, јер премијерка без утицаја у властитој држави очигледно ником не може бити релевантан саговорник.

Изједначавањем учествовања Јеремића на генералној скупштини УН са боравком Хашима Тачија и Беџета Пацолија у Њујорку, Ана Брнабић је још једном померила стандарде политичког лицемерја, наносећи штету угледу функције коју обавља и земље коју представља.

 

Савез за Србију