Народна странка

Санда Рашковић Ивић: Признавање „Косова“ води ка стварању „Велике Албаније“ и новим сукобима

Санда Рашковић Ивић: Признавање „Косова“ води ка стварању „Велике Албаније“ и новим сукобима

Кандидаткиња на листи „Народна странка – Сигуран избор. Озбиљни људи“ Санда Рашковић Ивић изјавила је данас да „Косово“ никако не сме да добије столицу у УН јер би у том случају Србија на својим границама добила „Велику Албанију“.

Санда Рашковић Ивић рекла је агенцији Фонет да би чланство „Косова“ у УН било отимање дела територије Србије и увод у уједињење „Косова“ и Албаније у „Велику Албанију“, која би имала претензије на југ Србије, западни део Северне Македоније, делове Грчке и Црне Горе, и да би то изазвало конфликт не регионалних размера него и европских.

Она је истакла да је споразум Београда и Приштине предаја јер српска страна пристала на пасоше самопроглашеног „Косова“ и на то да не омета „Косово“ приликом прикључивању у разне међународне институције, укључујући и УН.

„То је предаја која се први пут у историји десила у историји Србије и српског народа, јер су нам Косово и Метохију отимали више пута, али га никада сами нисмо дали“, рекла је Санда Рашковић Ивић.

Санда Рашковић Ивић је истакла да би требало прекинути преговоре ако се одвијају „под окриљем и у формату такозваног француско-немачког плана, јер је то предаја Косова и Метохије и заокруживање косовске државности".

Говорећи о замрзнутом конфликту Рашковић Ивић је оценила да су ту "побркани лончићи" јер се свако ко поштује Резолуцију 1244 Савета безбедности УН и Устав Србије одмах етикетира да се залаже за замрзнути конфликт.

„Албанска страна је заглављена у замрзнутом конфликту јер не жели да прихвати ништа мање од независног ’Косова’, односно формирања још једне албанске државе на туђој територији“, рекла је Санда Рашковић Ивић.

Санда Рашковић Ивић је оценила да наум ЕУ није да прими Србију у своје чланство, јер је предвиђено „да ово буде НАТО територија, а не територија ЕУ“.

„Заједница српских општина (ЗСО) је велика магла за Србе и даље заокруживање државности ’Косова’. ЗСО није никаква Република Српска нити велико постигнуће, већ заједница без икаквих извршних ингеренција под патронатом такозване Републике Косово“, рекла је Санда Рашковић Ивић.

Санда Рашковић Ивић је истакла да једино српском народу од свих народа у бившој Југославији није дато право на самоопредељење и на очување територијалне целовитости.

„Ако вам неко отима део вашег бића, сигурно је да су сукоби могући“, закључила је Санда Рашковић Ивић.