Народна странка

Санда Рашковић Ивић: Прелазак Јовановића у ССП био би непријатељски гест

Санда Рашковић Ивић: Прелазак Јовановића у ССП био би непријатељски гест

Потпредседница Народне странке Санда Рашковић Ивић изјавила је данас да би евентуални прелазак бившег потпредседника те странке Николе Јовановића у Странку слободе и правде (ССП) Драгана Ђиласа био „непријатељски гест“ према Народној странци, али и према ССП-у.

“Јовановић није само ружно говорио о (председнику Народне странке) Вуку Јеремићу, већ и о Мариники Тепић, која је потпредседница странке у коју би он желео да пређе. Мариника у овом тренутку рескира свој живот борећи се са аферама СНС-а и стога би била огромна увреда довести у своју странку човека који је све то говорио о њој. То је много већа увреда за ССП, а о Мариники Тепић да не говорим”, рекла је Санда Рашковић Ивић за портал Нова.рс.

Санда Рашковић Ивић рекла је да је Јовановићу „веома често језик бржи од памети и да он уме свашта да изговори", те да стога не мисли да је снимање разговора са њим било координисано.

„У целој овој причи се занемарује чињеница да је он давао шовинистичке изјаве о Вуку Јеремићу и сексистичке о Мариники Тепић”, рекла је Санда Рашковић Ивић.

Санда Рашковић Ивић, која је психијатар и професор Високе здравствене струковне школе у Београду, рекла је да је Јовановић „изгубио компас и зато му се све ово десило“.

„Његова прича како је све монтирано није претерано интелигентна и нема неке основе. Слажем се да није у реду некога снимати, али овде је суштина на садржају. Реч је о веома ружним речима које долазе из његових уста. То нису монтирани снимци, то је он заиста рекао”, навела је Санда Рашковић Ивић.