Народна странка

Санда Рашковић Ивић: Постоји очигледна веза између криминалних група, хулигана и власти

Санда Рашковић Ивић: Постоји очигледна веза између криминалних група, хулигана и власти

Народна посланица и потпредседница Народне странке Санда Рашковић Ивић на  седници Скупштине Србије поставила је питање Министру Небојши Стефановићу о везама и спрези хулигана и криминалних група.

Она се, истичући разлику између навијача и хулигана, осврнула на изјаву тадашњег председника Владе Александра Вучића да је држава немоћна пред хулиганима констатујући  да је данас очигледна веза хулигана, криминалних група и саме државе. 

Посланица Рашковић Ивић је додала да се поједине вође навијача доводе у везу са децом државних функционера, да се котирају као блиски сарадници и да су поједине вође били део обезбеђења на инугурацији Председника Србије Александра Вучића.

„Једном од вођа навијача Александру Станковићу је казна затвора у трајању од 5 година за организовани шверц дрога одлагана 12 пута због лошег здравственог стања, а он се у то време могао видети на трибинама. Његово име се чак, према 'злим језицима' доводи у везу са рушењем у Сава мали“, рекла је Санда Рашковић Ивић.

Потпредседница Народне странке  је констатовала да се може чути да су појединим криминалцима одложене казне „јер имају везе у полицији“. Она је истакла и  да на прошлогодишњим нередима на вечитом дербију нису ухапшене и процесуиране заштићене групе хулигана, већ само поједини изгредници који су претрпели „тешке батине“ и били јавно експонирани.

 „Зна се веза појединих вођа навијачких група и организованог криминала као и то да им се у више наврата одлагало, не само суђење, већ и издржавање затворских казни“, нагласила је Санда Рашковић Ивић.

Потпредседница Народне странке је затражила од Министра Небојше Стефановића да изнесе податак колико је у последњих 5 година кривичних дела убиства повезано са навијачким групама.