Народна странка

Санда Рашковић Ивић: Власт штеди на деци, а запошљава 5.000 специјалаца са платом од 300.000 динара

Санда Рашковић Ивић: Власт штеди на деци, а запошљава 5.000 специјалаца са платом од 300.000 динара

Посланица Народне странке Санда Рашковић Ивић изјавила је данас поводом недавних масовних убистава да власт „штеди на деци“ и оставља их самој себи и њиховим родитељима од којих тражи да раде и суботом и недељом док истовремено најављује да ће запослити 5.000 специјалаца са платом од 300.000 динара, уместо да у школама запосли психологе, педагоге и дефектологе.

„Ствари иду наопако. Страшно је да дете пошаљете у школу, а врате вам га у мртвачком сандуку или као тешког инвалида. Спрема се преторијанска гарда специјалаца да чува председника Србије Александра Вучића, док у 1.800 школа нема 1.800 психолога, него један психолог покрива по три, четири школе. Власт предлаже само санкције и кажњавање, а ништа у вези са превенцијом. Неће много помоћи санкције и оштре казне, али превенција сигурно хоће“, рекла је Санда Рашковић Ивић телевизији Нова С.

Санда Рашковић Ивић је навела да школски полицајци јесу потребни, али да је потребно другачије поставити цео просветни систем.  

„Ако смо са Запада увезли лоше ствари попут ријалитија и културе оружја, како је кукао Бранко Ружић и како кука и Вучић, хајде да увеземо и добре ствари. Требало би преписати моделе држава Скандинавије, које су такође доживеле тешке тренутке, али тамо људи који су на власти нису излазили на телевизију и додатно приказивали филмове у којима се велича оружје да би показивали ко је коме био узор“, рекла је Санда Рашковић Ивић.

Санда Рашковић Ивић је навела да полиција „можда није мога да види шта се скрива малој глави“ дечака који је убио деветоро људи, јер „мислимо да је све у реду ако су деца мирна, одлични ђаци и иду на такмичења, и не обраћамо пажњу“.

„Младић из Младеновца, који има 21 годину и убио је осморо људи, већ је, међутим, правио проблеме, нападао је полицију, бацао је Молотовљеве коктеле, убијао је животиње по месту у којем је становао, и то је све било пријављено, али због високе позиционираности његовог оца управо полиција није реаговала, а БИА је такође требало да реагује“, рекла је Санда Рашковић Ивић.

Санда Рашковић Ивић је истакла да би због тога требало да сносе одговорност и да као морални чин поднесу оставке министар унутрашњих послова Братислав Гашић и директор БИА Александар Вулин, али да „од тога вероватно неће бити ништа јер Вучић никада не признаје грешке“.

„Вучић је мајстор пројекције, увек је неко други крив, и он од себе као виновника прави жртву. Тако и сада прави жртву и од свог режима и од себе самог, што је ужас. Његов режим се своди на крилатицу ’никад извини’ – не дам Гашића, не дам Малог, па опет не дам Гашића“, рекла је Санда Рашковић Ивић.

Упитана о митингу који је Вучић најавио за 26. мај, Санда Рашковић Ивић је одговорила да је то као „позив на војну вежбу“ да се људи одређеног дана појаве на одређеном месту.

„То је најфлагрантнији пример како човек који би требало да буде председник свих грађана дели Србију и не поштује бол грађана и ради све оно за шта оптужује опозицију, прикривајући право стање у друштву и да предаје Косово и Метохију и корупцију, као и насиље и агресију који цветају, због чега су се и догодила два масовна убиства“, рекла је Санда Рашковић Ивић.

Посланица Народне странке је навела да би Вучић, уместо што застрашује људе и хушка их једне на друге и „суди преко телевизије на којој непрекидно дежура и кампује, требало да утеши, умири и пригрли“.

„Овај његов контрамитинг би требало да застраши људе који су изашли на протест ’Србија против насиља’ на којем је било и опозиције, али то није био опозициони митинг, него скуп грађана који су поручили да су против насиља и да се осећају несигурно, као и да овако више не може. На том протесту нико није правио шоу, седео на стиропору и штрајковао глађу и жеђу као што је то чинио Томислав Николић“, рекла је Санда Рашковић Ивић.

Санда Рашковић Ивић је навела да ће Вучић митинг 26. маја употребити као почетак своје предизборне кампање у коју ће ући са две крилатице – „нисам ништа потписао за Косово и Метохију“ и „систем није починио ниједну грешку и све је функционисало“.