Народна странка

Санда Рашковић Ивић: Власт игнорише Резолуцију 1244 и Устав Србије

Санда Рашковић Ивић: Власт игнорише Резолуцију 1244 и Устав Србије

Потпредседница Народне странке Санда Рашковић Ивић изјавила је данас да би са косовским Албанцима требало наставити разговоре, али да црвене линије морају бити Устав Србије и Резолуција 1244 Савета безбедности УН, јер је Косово и Метохија део државне територије Србије.  

„Такозвано разграничење значи самопроглашено Косово у УН, јер ако и добијемо мали део севера, остатак Косова и Метохије би морали да признамо, а то значи улазак у УН“, рекла је Санда Рашковић Ивић телевизији Н1.

Санда Рашковић Ивић је навела да се власт у последње време мало ослања на Резолуцију 1244, коју премијерка Србије Ана Брнабић није ни поменула на заседању Генералне скупштине УН, а све ређе је помиње и председник Србије Александар Вучић.

Потпредседница Народне странке је поновила да напредњачка већина одбија расправу о Косову и Метохији у Скупштини Србије и да је о том питању последњих неколико година није одржана ниједна седница, док је Савет безбедности УН више пута расправљао о Косову.

Санда Рашковић Ивић је навела да је Косово и Метохија саставни и неотуђиви део државне територије Србије, а да би Албанцима требало дати веома висок степен аутономије.

Потпредседница Народне странке је, поводом предстојећих локалних избора у Лучанима, навела да би Савез за Србију требало да наступи јединствено на тим изборима.

„Очекујемо добар изборни резултат, јер је људима доста застрашивања, спискова и сликања гласачког листића мобилним телефоном“, рекла је Санда Рашковић Ивић.

Она је навела да су се странке окупљене у Савез договориле око програма у 30 тачака који се састоји од државотворног дела и дела важног за свакодневни живот грађана, и истакла да ће се Савез држати тог програма.