Народна странка

Санда Рашковић Ивић у Грачаници: Гласајте за Народну странку да Србија сачува Косово и Метохију

Санда Рашковић Ивић у Грачаници: Гласајте за Народну странку да Србија сачува Косово и Метохију

Кандидаткиња на листи „Народна странка – Сигуран избор. Озбиљни људи“ Санда Рашковић Ивић позвала је данас у Грачаници све грађане да на изборима 17. децембра гласају за Народну странку ако желе да Косово и Метохија остане саставни део Србије.

„Народна странка је једина која као прву тачку свог програма има јасно и недвосмислено одбацивање ’француско-немачког’ плана за независност Косова и Метохије“, рекла је Санда Рашковић Ивић.

„Изађите на изборе, немојте да се плашите, и на гласачком листићу заокружите број 11 – Народна странка – Сигуран избор. Озбиљни људи“, додала је Санда Рашковић Ивић.

Кандидаткиња Народне странке за посланицу Јелена Цветковић рекла је да Србија не сме да се одрекне своје територије, имовине и културне баштине од непроцењиве вредности.

„Светска банка проценила је да рудна богатства у јужној српској покрајини вреде више од 20 милијарди долара. Више од 76 одсто укупних резерви лигнита Србије налази се на Косову и Метохији. Резерве цинка и олова износе око 46 милиона тона, магнезита осам милиона тона, а боксита више од 1,6 милиона тона“, рекла је Јелена Цветковић.

Јелена Цветковић је додала да Србија на Косову и Метохији има 24.500 хектара пољопривредног земљишта, железницу са имовином од 200 милиона евра, војне објекте вредне 95 милиона евра, и ЕПС-ову имовину у вредности од три милијарде евра.  

„Више од 50 одсто земље је катастарски још у власништву Срба и Српске православне цркве. Срби су на Косову и Метохији изградили 1.300 цркава и манастира, међу којима и Високе Дечане, Грачаницу, Пећку Патријаршију и Богородицу Љевишку“, навела је Јелена Цветковић.

„Глас за Народну странку је сигуран избор да сачувамо наше Косово и Метохију“, навела је Јелена Цветковић.