Народна странка

Санда Рашковић Ивић: Режим у страху, БИА се иживљавала над чланом Народне странке

Санда Рашковић Ивић: Режим у страху, БИА се иживљавала над чланом Народне странке

Потпредседница Народне странке Санда Рашковић Ивић изјавила је данас да се режим Александра Вучића легитимисао као ауторитаран и да је „максимално уплашен“.

„Припадници БИА су четири сата мучили и тукли члана Народне странке Константина Катића су због твита, објављеног на налогу који није његов, а био је увредљив по председника Србије Александра Вучића. Ко год нешто зуцне добије тужбу, сви овде имамо тужбе. То говори о великом страху“, рекла је Санда Рашковић Ивић телевизији Н1.

Санда Рашковић Ивић навела је да би опозиција, ако одлучи да учествује на изборима, требало да изађе јединствено и на једној листи, као у Београду тако и на републичком нивоу.

„Народна странка се одавно залаже за јединство опозиције и сматра да би у Београду и Србији требало створити референдумску атмосферу. Пошто власт практично иде у једној колони, мислим да би људи волели да опозицију виде заједно, и у Београду и у Србији“, рекла је Санда Рашковић Ивић телевизији Н1.

Она је подсетила да је и име Војислава Коштунице саопштено тек пет недеља пре избора 2000. године, на којима је победио Слободана Милошевића.

„Овај режим је усавршио методе топлог зеца, зато нећемо скоро откривати име заједничког кандидата“, рекла је Санда Рашковић Ивић.

Потпредседница Народне странке навела је да се сећа атмосфере 2000. године и скупа крајем априла те године на ком се окупила тадашња опозиција.

„Тамо се окупило и кусо и репато, толико је различитости било да сам се ја за главу хватала и рекла ‚Боже, шта ћемо, како ћемо се сложити‘, а на крају су ипак превладали памет и одговорност да заборавимо разлике међу нама и изађемо заједно, и тада је Слободан Милошевић био побеђен“, рекла је Санда Рашковић Ивић.

„Када људи виде одлучност и да се опозиција сабрала и има циљ да режим оде, мислим да ће их то извести на биралишта и да ћемо добити подршку грађана“, рекла је Санда Рашковић Ивић.

Упитана о разликама међу странкама, као што су залагање за вакцинацију или против ње, Санда Рашковић Ивић је одговорила да би то требало оставити стручњацима, али да би у широкој коалицији било више странака које би подржале вакцинацију од они који су „антиваксери“.