Народна странка

Санда Рашковић Ивић: Мартиновић некажњено псовао Алексића током скупштинске расправе

Санда Рашковић Ивић: Мартиновић некажњено псовао Алексића током скупштинске расправе

Посланица Народне странке Санда Рашковић Ивић изјавила је данас да је министар државне управе и локалне самоуправе Александар Мартиновић „опсовао мајку“ шефу посланичке групе Мирослава Алексића, а да председник скупштине Владимир Орлић то наводно није чуо, него редовно кажњава опозиционе посланике који указују на псовке које изговарају министри.

„Мартиновић је данас опсовао Алексића, а министар финансија Синиша Мали је раније опсовао посланицу Драгану Ракић – и ником ништа. У нормалној држави такви људи не би могли да буду министри и морали би да истог тренутка буду удаљени из владе, а њихова политичка каријера завршена“, рекла је Санда Рашковић Ивић на конференцији за новинаре у Скупштини Србије.

Санда Рашковић Ивић је навела да је владајућа већина покушала да забрани посланицима опозиције да говоре о катастрофалном изливању амонијака у Пироту.

„Када смо говорили о изливању амонијака, прогласили су нас некрофилима и поистоветили нас са нацистима, а себе са Јеврејима као жртвама. Ово је терор и аутократија, Србија иде у потпуно погрешном правцу и то указујемо народу и против тога се боримо“, рекла је Санда Рашковић Ивић.

Посланица Народне странке Ивана Парлић рекла је да је Мартиновић опсовао Алексића пошто је скренуо пажњу јавности на инцидент у Пироту.

„Наставићемо да указујемо на тровање грађана све док одговорни не буду кажњени и настојаћемо да спречимо нове жртве у Србији. Данас је реч о Пироту, а сутра у Шапцу, Београду… Цела Србија је угрожена политиком СНС-а. Данас је тема Пирот и то ће и остати, без обзира колико ће нас пута опсовати“, рекла је Ивана Парлић.

Посланик Народне странке Ђорђе Станковић рекао је да је амонијак веома отрован, а транспортује се кроз град Ниш и то близу стамбених насеља.

„Моја кућа је на свега 200 метара од пруге којом се транспортује амонијак, а на истој удаљености од пруге је и парк Чаир у којем се играју деца. Узрок незгоде у Пироту је вероватно ’претовар’ амонијака и мора се утврдити одговорност оних који су претоварили вагон“, рекао је Станковић.

Станковић је навео да би било много мртвих да се амонијак излио у Нишу.

„Захтевам да се кроз градове од сада обавља исључиво путнички железнички саобраћај. Отровне материје не смеју да иду кроз градове, јер би њихово изливање усмртило велики број људи“, рекао је Станковић.