Народна странка

Представници Народне странке у Косовској Митровици одали почаст Ивановићу

Представници Народне странке у Косовској Митровици одали почаст Ивановићу

Представници Народне странке данас су у Косовској Митровици одали почаст лидеру Грађанске иницијативе Слобода, демократија правда Оливеру Ивановићу, убијеном на данашњи дан 2018. године.

Свеће на месту убиства Ивановића упалили су потпредседник Народне странке Мирослав Алексић, генерални секретар Стефан Јовановић и повереник Извршног одбора Народне странке за Косово и Метохију Жарко Ристић.

Алексић је новинарима рекао да је „срамно ћутање институција државе Србије, које се више готово и не баве убиством Ивановића“.

„Зато ми морамо да подсећамо и тражимо одговоре на питања. Овај злочин мора да добије епилог и морамо да сазнамо ко су налогодавци убиства и ко су убице Оливера Ивановића“, навео је Алексић.

„Надам се да ћемо то сазнати пре или касније, јер је Ивановић то заслужио својим радом, ангажовањем и трудом као несумњиви лидер Срба са Косова и Метохије и пример свима који желе да се боре за исте вредности за које се и он залагао“, додао је Алексић.
 
Алексић је истакао да је Ивановић био борац за правду, истину и демократију.

„Најмање што можемо да урадимо четири године после мучког и кукавичког убиства јесте да му одамо почаст, што смо и урадили, а почаст ће му бити одата и у Београду шетњом за Оливера. Морамо да подсећамо грађане Србије на ту жртву и да тражимо одговоре на питање ко стоји иза тог свирепог убиства“, закључио је Алексић.