Народна странка

Народна странка Ниш: Осиромашени грађани плаћају напредњачку бахатост у јавним предузећима

Народна странка Ниш: Осиромашени грађани плаћају напредњачку бахатост у јавним предузећима

Јавна комунална предузећа у Нишу су одувек била прави одраз ''чистоће'' сваке градске власти.

У свом гостовању у емисији ''Између редова'' на Белами телевизији, први међу директорима ЈКП ''Медијана'', Драгослав Павловић, најавио је нову систематизацију послова у овом предузећу и дао тврду реч да ће се структура управљачких кадрова у предузећу смањивати и мењати у корист оних који обављају реалне послове пружања комуналних услуга граду оснивачу и његовим грађанима.

По тренутној систематизацији у овом ЈКП постоји, како први директор и сам каже, ''више од десет'' других директора. То оправдава тиме што је ''предузеће велико а процеси у њему сложени''. Ипак, затечени трендови се и по његовим и по скорашњим тврдњама самог градоначелника, мењају.

Градоначлник је тако у свом последњем интервјуу, датом такође локалној НТВ, рекао да је ова власт за  поменуто ЈКП ''набавила 100% више возила него што је затекла''! Фантастичан учинак, заиста.

Просечном гласачу партије на власти ти вучићизми вероватно заиста и звуче импресивно. Али преведено у бројке то је заправо само пет нових возила. Испоставља се, набављених на проблематично обављеном тендеру због којих ће ЈКП ''Медијана'' морати да плати казну од 120.000 динара. Али ''никакав проблем'', каже директор Павловић, то све ионако иде у републички буџет тако да и није нека штета. Јер по напредној теорији политичко-економског система - држава је као мајка која се увек стара о својим локалним сирочићима на најбољи могући начин. Наравно докле год њоме управља њихова власт, јер свака друга неминовно води исту државу у сигурну пропаст. Институције су, наравно, овде небитна категорија као и закони који би требало да систем заправо уређују.

Ипак, поред те ''спасоносне теорије'', за грађане Ниша остаје још само један мали проблем. Ко плаћа сва та теоретисања?

Сва ова играња бројкама, директорски плаћеним радним местима, средствима рада која се набављају овако како се набављају, квалитетом услуга за које је очигледно какве су....  Све то кошта и све то не плаћа ни најбољи и најпаметнији син нашег народа – председник лично, нити његови пасторчићи из градске власти, ни туце директора из ЈКП ''Медијана''.

То све плаћају грађани Ниша. И то прескупо.  И ниједна најављена систематизација било ког градског јавног предузећа то неће променити, осим десистематизације самог модела овакве ''напредне'' власти. Само такво ''чишћење'' ће имати реалног ефекта.  Дотле, другови директори, примите још један топли комунални поздрав од Повереништва Народне странке у Нишу! 

 

Повереништво Народне странке Ниш