Народна странка

Лакић: Тужилаштво ћути и после четири месеца од погибије војника Стојковића

Лакић: Тужилаштво ћути и после четири месеца од погибије војника Стојковића

Члан Одбора Народне странке за безбедност Никола Лакић изјавио је да се данас навршава четири месеца од погибије подофицира Војске Србије Дејана Стојковића на Пештеру, а да Више тужилаштво у Новом Пазару „још није утврдило одговорност надлежних због погибије тог часног војника“.

„Позивам Више тужилаштво у Новом Пазару да хитно лиши слободе све одговорне за погибију Стојковића, и да обавести јавност зашто ни четири месеца након трагедије нису завршили истрагу, као и да обавести јавност о детаљима истраге“, рекао је Лакић.

„Ћутање и нечињење тужилаштва у Новом Пазару траје и данас и поред чињенице да су том тужилаштву достављени налаз и мишљење вештака, у којима се јасно наводи да је смрт наступила услед гушења хемијским средствима“, додао је Лакић.

Лакић је навео да тужилаштво, осим што није утврдило одговорна лица у том поступку и подигло оптужницу, није чак ни саслушало све који могу бити одговорни.  

„Сви одговорни морају бити приведени како се слична трагедија не би поновила и да исти људи на некој новој војној вежби својим погрешним поступањем и нечињењем не би изазвали сличну трагедију“, рекао је Лакић.

Лакић је истакао да председник Србије Александар Вучић и „уцењени“ министар одбране Небојша Стефановић четири месеца ћуте о тој трагедији, иако су свесни да постоји „најмање њихова политичка одговорност“.

„Војна вежба на којој је Стојоковић изгубио живот одржана је у екстремним временским условима како би Вучић са својим сарадницима представио наоружање страним купцима и касније то оружје продавали уз велике провизије које би задржали за себе“, закључио је Лакић.