Народна странка

Лакић: Кривична пријава због мучења Константина Катића

Лакић: Кривична пријава због мучења Константина Катића

Преузето са сајта "Данаса".

 

Никола Лакић, адвокат Константина Катића, кога је БИА киднаповала и више сати мучила због наводног твита подршке писцу Марку Видојковићу, најављује за „Данас“ да ће због свега што је његов клијент претрпео, ускоро бити поднета кривична пријава.

„Катић је отет у недељу од стране припадника БИА, мучен више сати у просторијама БИА на Аеродрому ’Никола Тесла’. Сама отмица десила се на његовом радном месту, на аеродрому где иначе и ради. Припадници БИА одвели су га уз образложење да морају са њим да поразговарају. Наравно да је разговор трајао неколико минута, а након тога је уследило вишесатно мучење, тортура уз велики број псовки, увреда у маниру Штазија, КГБ-а, Озне и Удбе“, истиче за „Данас“ Лакић, који је члан Одбора Народне странке за одбрану и безбедност.

Лакић додаје да је мучење трајало пуна четири сата и да је Катић готово три сата морао да клечи док је добијао ударце по глави и телу.

„Наравно да је након свега што му се догодило уплашен за живот и безбедност, како свој тако и своје породице. Како и не би био када му прети служба која је у својој историји убила једног председника државе, једног премијера, новинара Славка Ћурувију и учинила низ злочина над сопственим народом. Велика срећа у целој овој несрећи која је задесила Катића и његову породицу јесте да Народна странка има озбиљан правни тим који чине угледни адвокати и који ће поднети кривичну пријаву против организоване криминалне групе која га је отела и мучила, заштитити га, али и обратити се заштитнику грађана да хитно у складу са својим овлашћењима предузме неопходне кораке како би дошло до санкције према учиниоцима овог дела и како би се утврдиле све неправилности у раду БИА“, наглашава Лакић.

Лакић додаје да такође захтевају хитну смену Братислава Гашића директора БИА “јер ова дешавања морају да за крајњу последицу имају и смену оног који воли новинарке које клече, а сада отима грађане Србије да би клечали пред његовим службеницима”.

 

Новинарка „ДанасаКатарина Живановић